Ξεμούδιασε και πήρε αυτοπεποίθηση η Αγγλία!

Τα «τρία λιοντάρια» δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην αδύναμη Ανδόρρα, με τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να επικρατούν άνετα με 5-0. Το σκορ άνοιξε ο Τσίλγουελ, ενώ γκολ βρήκαν και οι Σάκα, Έιμπραχαμ, Γουόρντ-Πράους και Γκρίλις. Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τζέιντον Σάντσο που ετοίμασε δύο τέρματα ενώ ο Σαμ Τζόνστοουν κατέγραψε την πρώτη του ασίστ για την Αγγλία με τα… γάντια.



Ξεμούδιασε και πήρε αυτοπεποίθηση η Αγγλία!

Όπως ήταν φυσιολογικό, η Αγγλία ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την κατοχή σε ποσοστό 92% όμως τα πρώτα λεπτά κύλησαν αναγνωριστικά για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της Ανδόρρας.

Η υπεροχή των «τριών λιονταριών» ήταν εμφανής στο γήπεδο με το γκολ να μην αργεί να έρθει. Ο  Σάντσο κοντρόλαρε όμορφα την μπάλα μέσα στην περιοχή, έσπασε στον Τσίλγουελ και εκείνος πλάσαρε σωστά σε κενή εστία για το 1-0, στο 17ο λεπτό.

Η ασίστ του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελείωσε το σερί ξηρασίας από την ώρα που επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, δίνοντάς του μία ώθηση στην αυτοπεποίθησή του. Ταυτόχρονα, το γκολ του Μπεν Τσίλγουελ ήταν το πρώτο του με τη φανέλα με το εθνόσημο στην 15η του εμφάνιση για τα «τρία λιοντάρια».

Το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με την Ανδόρρα να έχει 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και την Αγγλία να προσπαθεί να βρει τις κάθετες μπαλιές που θα δημιουργήσουν ρήγμα στην άμυνα των γηπεδούχων. Μία τέτοια πάσα επιχείρησε στο 40ο λεπτό ο Φόντεν που βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Σάκα και εκείνος με ένα όμορφο τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο, με την Αγγλία να έχει τη συντριπτική κατοχή και την Ανδόρρα να περιμένει πίσω από τη μπάλα. Όμως στο 59΄, ο Τάμι Έιμπραχαμ στην πρώτη του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα των «τριών λιονταριών», θα προλάβει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και θα βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς έπειτα από την όμορφη σέντρα του Τζέιντον Σάντσο. Το τέρμα του επιθετικού της Ρόμα ήταν το πρώτο που πετυχαίνει παίκτης με το εθνόσημο στο στήθος ενώ αγωνίζεται σε ιταλικό σύλλογο μετά τον Ντέιβιντ Πλατ το 1995.

Στο 78ο λεπτό, ο Τζακ Γκρίλις θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή με την Κατερίνα Μονζούλ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γουόρντ-Πράους θα αναλάβει την εκτέλεση, ο τερματοφύλακας της Ανδόρρας θα αποκρούσει όμως ο μέσος της Σαουθάμπτον, με δεύτερη προσπάθεια, θα ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο 78ο λεπτό, ο Τζακ Γκρίλις θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή με την Κατερίνα Μονζούλ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γουόρντ-Πράους θα αναλάβει την εκτέλεση, ο τερματοφύλακας της Ανδόρρας θα αποκρούσει όμως ο μέσος της Σαουθάμπτον, με δεύτερη προσπάθεια, θα ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-0. Γκολ βρήκε και ο Τζακ Γκρίλις στο 86ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Σαμ Τζόνστοουν. Ο γκολκίπερ της Γούεστ Μπρομ είδε τον κενό χώρο στην άμυνα της Ανδόρρας και τροφοδότησε τον επιθετικό της Σίτι, με το 5-0 να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του 9ου ομίλου, η Αλβανία πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ουγγαρία με 1-0 ενώ η Πολωνία επικράτησε με 5-0 του Σαν Μαρίνο.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1. Αγγλία 19

2. Αλβανία 15

3. Πολωνία 14

4. Ουγγαρία 10

5. Ανδόρρα 3

6. Σαν Μαρίνο 0

 

Στράτος Μαρίνος