Εθνική Αγγλίας: Οι παίκτες που επέστρεψαν από το EURO… αγνώριστοι!

Η καταπληκτική πορεία των «τριών λιονταριών» στο EURO 2020 ενθουσίασε αρκετό κόσμο, ωστόσο οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο θεσμό, μοιάζουν χαμένοι στην επιστροφή τους στην Πρέμιερ Λιγκ και το αγγλικό ποδόσφαιρο.



Εθνική Αγγλίας: Οι παίκτες που επέστρεψαν από το EURO… αγνώριστοι!

Η Αγγλία ετοιμάζεται να αγωνιστεί με την Ανδόρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με νίκη θα βρεθεί πολύ κοντά στην πρόκριση, έχοντας ακόμη τρία εναπομείναντα παιχνίδια. Η εκπληκτική πορεία που διέγραψε κατά τη διάρκεια του EURO 2020, συνεχίζεται και στα παιχνίδια των προκριματικών, με την Αγγλία να μετράει 2 νίκες και μία ισοπαλία έχοντας σκοράρει 9 γκολ ενώ έχει δεχτεί μόλις ένα.

Ωστόσο, κάποιοι παίκτες που πρωταγωνίστησαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δεν θυμίζουν σε τίποτα τον παλιό καλό τους εαυτό στη νέα σεζόν, έχοντας κάνει βήματα προς τα πίσω μετά και το χαμένο τελικό από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία.

Χάρι Κέιν

Το σίριαλ του καλοκαιριού είχε γραμμένο το όνομά του. Οι απέλπιδες προσπάθειες να μετακομίσει από το Βόρειο Λονδίνο στο Μάντσεστερ και τη Σίτι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, με τον άνθρωπο που βρήκε δίχτυα 4 φόρες στο EURO 2020, να παραμένει στην Τότεναμ, χωρίς ωστόσο να θυμίζει σε τίποτα τον πρώτο σκόρερ στην περυσινή Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Κέιν έχει αγωνιστεί ήδη 6 φορές στη μεγάλη κατηγορία ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει, έχοντας βρει δίχτυα μόνο στο Conference και το Λιγκ Καπ. Μπαίνει νωθρά στο γήπεδο ενώ η αγανάκτηση του είναι εμφανής, καθώς δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί σωστά από τους συμπαίκτες του. Ο Άγγλος διεθνής διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, ωστόσο παραμένει ένας «killer» μπροστά από τις αντίπαλες εστίες.

Τζον Στόουνς

Ο άνθρωπος που έχασε μόλις 11 λεπτά από ολόκληρο το EURO, αγωνιζόμενος βασικός είτε με τον Μινγκς είτε με τον Μαγκουάιρ στο πλευρό του, τώρα δεν βρίσκει χώρο στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο με τη φανέλα των «πολιτών» τη φετινή σεζόν παρά τις πολύ καλές του εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Ρούμπεν Ντίας και οι Λαπόρτ και Άκε, έχουν όλοι πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας της Σίτι, όμως ο Στόουνς που έρχεται από τρομερή σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Πεπ και παραμένει στον πάγκο της ομάδας μέχρι νεοτέρας.

Ραχίμ Στέρλινγκ

Ποιος θα του έλεγε ότι θα έκανε τόσο καλό EURO και θα έμενε στον πάγκο τη νέα σεζόν; Άλλος ένας παίκτης που μοιάζει αδικημένος στη Μάντσεστερ Σίτι, παρά τις τρομερές εμφανίσεις με τη φανέλα των «τριών λιονταριών» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Σκόραρε τρεις φορές ενώ ετοίμασε ακόμη δύο γκολ και έγινε ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η Αγγλία έκανε αυτή την πορεία μέχρι τον τελικό.

Ωστόσο, η μεταγραφή του Τζακ Γκρίλις και η συνύπαρξη με τον ταλαντούχο Φιλ Φόντεν στους «πολίτες» έχει κάνει την ζωή του Στέρλινγκ ακόμη πιο δύσκολη. Ο Άγγλος εξτρέμ έχει ξεκινήσει μόλις δύο φορές στο αρχικό σχήμα της ομάδας το Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ έχει καταφέρει να σκοράρει μία φορά, απέναντι στην κάκιστη άμυνα της Νόριτς, δείχνοντας πως μετά το EURO δεν είναι καθόλου ο εαυτός του.

Στράτος Μαρίνος