Νόριτς: «Έσπασε» το αρνητικό σερί με… ισοπαλία, 19 μήνες μετά την τελευταία φορά!

Ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και τον… πρώτο της βαθμό στην τρέχουσα Premier League, πανηγύρισε επιτέλους η Νόριτς απέναντι στην Μπέρνλι, με το σύνολο του Ντάνιελ Φάρκε να επιστρέφει στον Φεβρουάριο του 2020, και να σταματά το αρνητικό σερί, μετά από 19 μήνες!



Νόριτς: «Έσπασε» το αρνητικό σερί με… ισοπαλία, 19 μήνες μετά την τελευταία φορά!

Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2020 όταν η Νόριτς αγωνιζόταν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» απέναντι στη Νιούκαστλ, τρεις μήνες πριν από την ολοκλήρωση της Premier League, με το τέλος της σεζόν να την στέλνει και πάλι στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία!

Εκεί η Νόριτς, δεν ηττήθηκε. Ήταν τυχερή, άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στο «Κάροου Ρόουντ» με τον έναν βαθμό στις αποσκευές της. Έκτοτε μεσολάβησαν 19 μήνες. Ένα διάστημα στο οποίο υποβιβάστηκε, επέστρεψε, έκανε ρεκόρ μεταγραφής με τον Χρήστο Τζόλη, απέκτησε με μεταγραφή τον Δημήτρη Γιαννούλη, και στόχευσε στην παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

Το ξεκίνημα ήταν δεδομένα αρνητικό. Έξι ματς, έξι ήττες και μόλις δύο γκολ υπέρ της, αμφότερα από τον Τίμο Πούκι. Τον Φινλανδό επιθετικό, που έχει επηρεαστεί από την ακριβή πώληση του Εμιλιάνο Μπουεντία, αλλά είναι εκεί όταν τα «καναρίνια» τον χρειάζονται.

Με την ήττα της στην 6η αγωνιστική από την Έβερτον με 2-0, η Νόριτς έφτασε τις 16 σερί ήττες στην Premier League, πλησιάζοντας επικίνδυνα το αρνητικό σερί της Σάντερλαντ, που είχε μπροστά το… δύο, και ήταν διψήφιος αριθμός (20).

Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν δεδομένο τον υποβιβασμό της, συγκρίνοντάς την και με την Ντέρμπι, προ 17 ετών, όπου επέστρεψε στην Championship με 11 βαθμούς συγκομιδή, και μία νίκη στην 6η αγωνιστική.

Κάπως έτσι όμως, η Νόριτς αποφάσισε να δώσει απαντήσεις. Το «Τερφ Μουρ» έμοιαζε η ιδανική ευκαιρία. Τα «καναρίνια» επιτέλους πέταξαν, το τελικό 0-0 τα αδικεί, και η ελληνική «κίτρινη» παροικία, πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό στην Premier League. Ίσως αυτή είναι αρχή, προκειμένου το τέλος να μην είναι άμεσο…

Δημήτρης Μανάκος