Έκκληση των ομάδων στους Λατινοαμερικάνους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ να επιστρέψουν νωρίτερα από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες!

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τους Λατινοαμερικάνους της Πρέμιερ Λιγκ που θα χάσουν τα παιχνίδια των συλλόγων τους αν δεν επιστρέψουν νωρίτερα από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες.



Έκκληση των ομάδων στους  Λατινοαμερικάνους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ να επιστρέψουν νωρίτερα από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες!

Εβδομάδα εθνικών ομάδων έφτασε σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους συλλόγους να αγωνίζονται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά για τους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ που αγωνίζονται με τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής, οι οποίες βρίσκονται στην κόκκινη λίστα του κορονοϊού για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι παίκτες δικαιούνται εξαίρεση από την 10ημερη καραντίνα που επιβάλει η Κυβέρνηση, την ώρα που δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών έκανε λόγο για 5ημερη καραντίνα των εμβολιασμένων παικτών μαζί με τις ομάδες τους ώστε να μπορούν να προπονούνται και να αγωνίζονται κανονικά.

Ωστόσο, πρόβλημα υπάρχει και στο πρόγραμμα των ομάδων που αγωνίζονται για τα προκριματικά του Μουντιάλ στη Λατινική Αμερική καθώς οι υποχρεώσεις τους τελειώνουν την Παρασκεύη, μία μέρα πριν την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό σημαίνει πως οι 8 Βραζιλιάνοι, Άλισον, Έμερσον, Έντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Σίλβα, Ραφίνια, Φιρμίνο και Γκαμπριέλ Ζεσούς και οι 3 Αργεντίνοι, Έμι Μαρτίνες, Λο Σέλσο και Κριστιάν Ρομέρο δεν θα καταφέρουν να αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο με τις ομάδες τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ουρουγουανό Έντινσον Καβάνι, όχι όμως και με τον Ντάβινσον Σάντσεζ της Τότεναμ, καθώς η Κολομβία «κλείνει» τις υποχρεώσεις της την Πέμπτη και τα «σπιρούνια» αγωνίζονται την Κυριακή, δίνοντας χρόνο στον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό για να προετοιμαστεί για τον αγώνα απέναντι στη Νιούκαστλ.

Για να μην χάσουν τους παίκτες τους από τα κρίσιμα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής, η Daily Mail αναφέρει πως οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ, ανάμεσά τους η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ, έκαναν έκκληση στους παίκτες τους να αποχωρήσουν νωρίτερα από την αποστολή των ομάδων τους, χάνοντας το τελευταίο παιχνίδι έτσι ώστε να καταφέρουν να αγωνιστούν στους αγώνες πρωταθλήματος.

Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο, ωστόσο οι ομάδες της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Ουρουγουάης έχουν δύσκολη αποστολή την τελευταία αγωνιστική, με τη «Σελεσάο» να υποδέχεται τον Έντινσον Καβάνι και την παρέα του, και την Αργεντινή να έρχεται αντιμέτωπη με το σκληροτράχηλο Περού. 

Ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια νέα ενημέρωση από τους συλλόγους, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, οι παίκτες φαίνεται πως θέλουν να αγωνιστούν σε όλα τα παιχνίδια των χωρών τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος