Μαγεία το ντέρμπι με... δώρο στην Τσέλσι (vids)

Τι παιχνίδι ήταν αυτό στο «Άνφιλντ»! Με το δεύτερο ημίχρονο να είναι τόσο χορταστικό που κανείς δεν ήθελε να το δει να ολοκληρώνεται, Λίβερπουλ και Σίτι έκαναν απίθανα πράγματα και έμειναν στο ισόπαλο 2-2 αφήνοντας μόνη πρώτη την Τσέλσι στη βαθμολογία. Δυο φορές ισοφάρισαν οι «πολίτες» που φωνάζουν για τον Μίλνερ που δεν αποβλήθηκε, ηρωική απομάκρυνση του Ρόδρι στο 87' σε φάση με κενή την εστία του Έντερσον.  



Μαγεία το ντέρμπι με... δώρο στην Τσέλσι (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε στο πρώτο μέρος να εξουδετερώσει τα χαφ και τους επιθετικούς της Λίβερπουλ και να πάρει τον απόλυτο έλεγχο στο ντέρμπι, δίχως όμως να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή σε γκολ. Οι «πολίτες» με τον Φόντεν να κινείται αριστερά για να εκμεταλλευτεί το miss-match με τον Μίλνερ, τον Ντε Μπρόινε να κινείται σε αρκετούς χώρους και τους Γκρίλις – Ζέσους να βοηθούν επιθετικά, απείλησαν πρώτη φορά στο 20ο λεπτό.

Από μαγική ενέργεια του Μπερνάρντο Σίλβα που κράτησε τη μπάλα με περιστροφές γύρω από τον άξονα του, έκανε κατά μέτωπο επίθεση, ντρίμπλαρε και τον Φαν Ντάικ και έβγαλε υπέροχη πάσα προς τον Φόντεν, ο Άγγλος νικήθηκε από τον Άλισον στο πλασέ που επιχείρησε.

Λίγο αργότερα ο Ντε Μπρόινε έκανε τελείωμα με ανάποδο φάλτο από αριστερά εντός περιοχής έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Κανσέλο και μετά το πρώτο ημίωρο ο Βέλγος αστέρας με κεφαλιά από υπέροχη σέντρα του Φόντεν δεν βρήκε στόχο αν και ήταν ολομόναχος από το δεύτερο δοκάρι. Δεδομένα ο Κλοπ είχε πάρα πολλά να πει στους ποδοσφαιριστές του στην ανάπαυλα αφού τίποτα δεν πήγαινε καλά και οι περισσότεροι από τους 11 που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο με κόκκινη φανέλα ήταν εκτός κλίματος της αναμέτρησης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και να μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της Σίτι. Στα πρώτα λεπτά ο Ζότα απείλησε την εστία του Έντερσον, με τον Πορτογάλο να είναι αρκετά δραστήριος και τους Πρωταθλητές του 2020 να έχουν βγει με διαφορετική διάθεση από τ' αποδυτήρια. Τελικά στο 59ο λεπτό έγινε το 1-0 για τη Λίβερπουλ!

Το μισό γκολ πιστώνεται στον Σαλάχ που από δεξιά κατέβασε τη μπάλα, την γύρισε ελάχιστα πίσω για να πάρει φόρα, ο Φαμπίνιο του ξαναπέταξε κι εκείνος ντρίμπλαρε τον Κανσέλο κι έφυγε μπροστά. Στη μοναδική στιγμή που υπήρχαν χώροι στα μετόπισθεν της Σίτι, ο Αιγύπτιος πέταξε στον Μανέ που πλάσαρε τον Έντερσον για το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε στο παιχνίδι τον Στέρλινγκ αντί του Γκρίλις, ο Άγγλος επιθετικός δέχθηκε το γιουχάισμα από τις εξέδρες του «Άνφιλντ» και στο 69ο λεπτό η Σίτι βρήκε απάντηση στο γκολ του Μανέ. Ο Ζέσους έκανε κίνηση από δεξιά προς κεντρικά, άνοιξε αριστερά στον Φόντεν κι αυτός σούταρε διαγώνια με δύναμη για το 1-1.

Η Σίτι μάλλον ορθά φώναξε για την δεύτερη κίτρινη που δεν βγήκε στον Τζέιμς Μίλνερ για φάουλ στον Μπερνάρντο Σίλβα, με τον Κλοπ να το καταλαβαίνει και να βγάζει τον Άγγλο για να περάσει στο παιχνίδι τον Τζο Γκόμες. Και κάπου εκεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ, όμως, που έφτιαξε το πρώτο γκολ, θα έδινε νέο προβάδισμα στη Λίβερπουλ με ένα γκολ – σήμα κατατεθέν του.

Ο «Φαραώ» από αριστερά βρέθηκε ανάμεσα σε Φόντεν, Κανσέλο και Μπερνάρντο Σίλβα, ντρίπλαρε τον Πορτογάλο, ξέφυγε, πάτησε περιοχή, έφερε από το αριστερό στο δεξί για να περάσει και τον Λαπόρτ και σούταρε με το δεξί για να νικήσει τον Έντερσον για το 2-1! Κι όμως το ντέρμπι αυτό δεν είχε τελειωμό!

Ο Ντε Μπρόινε στο 80' με μαγική μπαλιά από το χώρο του κέντρου με το δεξί τροφοδότησε τον Φόντεν από αριστερά, αυτός πάτησε περιοχή, γύρισε προς τον Ζέσους που φάνηκε να ξέρει να τη «σπάσει» έξω προς τον επερχόμενο KdB κι αυτός με αριστερό σουτ που κόντραρε και στον Μάτιπ έγραψε το τελικό 2-2 με τον Άλισον να ξεγελιέται και να πέφτει στη γωνία του.

Οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να έχουν πάρει και τη νίκη, όμως, ο Ρόδρι στο 87' έπεσε στη μπάλα από το πλασέ του Φαμπίνιο που άργησε να σουτάρει σε κενή εστία και ο Βραζιλιάνος έχασε ένα σίγουρο γκολ, με τον Ισπανό ν' αποτρέπει την παραβίαση της εστίας με υπέροχη προσπάθεια! Το ντέρμπι ήταν μαγικό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης