Μόχθησε η Τσέλσι, χαμογέλασε πρώτη φορά η Λιντς (vids)

Τρομερά δύσκολο αποδείχθηκε το ματς με την Σαουθάμπτον για την Τσέλσι που όμως κατάφερε να επανέλθει στις νίκες (3-1) με μόχθο. Πέντε φορές σκόραραν οι «μπλε», μέτρησαν τα τρία γκολ, η λύτρωση ήρθε μετά το 84', είχε αποβληθεί ο Γουόρντ – Πράους στο 77'. Η Γουλβς με κορεάτικο «κλειδί» έφτασε στο 2-1 κόντρα στη Νιούκαστλ, η Λιντς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με το 1-0 επί της Γουότφορντ, σταμάτησε η κατηφόρα για Νόριτς που απλά πήρε βαθμό (0-0) με την Μπέρνλι.  



Μόχθησε η Τσέλσι, χαμογέλασε πρώτη φορά η Λιντς (vids)

Τσέλσι – Σαουθάμπτον 3-1

Η Τσέλσι παρά το γεγονός πως είχε σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο μέρος, έμεινε με ισχνό προβάδισμα μόλις ενός γκολ διότι για διάφορους λόγους τα υπόλοιπα δυο γκολ της επιβλητικής εμφάνισής της δεν μπορούσαν να μετρήσουν.

Ο Τσάλομπα στο 9ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ με κεφαλια – ψαράκι από το δεύτερο δοκάρι για να δώσει το προβάδισμα στους «μπλε». Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Λουκάκου με πλασέ και ο Βέρνερ με κεφαλιά έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, στην πρώτη περίπτωση για οριακό οφσάιντ και στη δεύτερη για φάουλ του Αθπιλικουέτα στην αρχή της φάσης, τα τέρματα δεν μέτρησαν.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έπρεπε να προσέξει πολύ από τη στιγμή που είχε προβάδισμα μόλις ενός τέρματος, η Σαουθάμπτον άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα κι έτσι στο δεύτερο μέρος με την πρώτη καλή παρουσία των «αγίων» στην περιοχή του Μεντί ήρθε το πέναλτι. Ο Τσίλγουελ έπεσε άσχμα στα πόδια του Λιβραμέντο και ο Γουόρντ – Πρόους από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1 στο 61ο λεπτό.

Με τον Ζορζίνιο να περνάει στη θέση του Κόβασιτς που είχε κουραστεί, ο Βέρνερ στο 72' έκανε τρομερή ατομική ενέργεια και πλάσαρε τον ΜακΚάρθι που έκανε εκπληκτική επέμβαση αποτρέποντας το γκολ του Γερμανού επιθετικού.

O Γουόρντ – Πράους στο 77' άφησε την Σαουθάμπτον με παίκτη λιγότερο για πολύ άσχημο μαρκάρισμα στον Ζορζίνιο και η Τσέλσι πλέον έπρεπε να τρέξει περισσότερο και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Τελικά στο 84ο λεπτό ο Μέισον Μάουντ – που δείχνει πόσο λείπει από την Τσέλσι όταν δεν παίζει – έκοψε την άμυνα της Σαουθάμπτον με μαγική μπαλιά, ο Αθπιλικουέτα από δεξιά απλά έστρωσε στον Βέρνερ κι αυτός στο 84' έγραψε το 2-1.

Κι επειδή η τρέλα συνεχίστηκε, στο 89' ήρθε το τρίτο γκολ για την Τσέλσι, ωστόσο, από γύρισμα του Μάουντ, ο Λουκάκου αρχικά και ο Αθπιλικουέτα στη συνέχεια πέτυχαν το δοκάρι, με τον Τσίλγουελ στην επαναφορά να σουτάρει υπέροχα, τον ΜακΚάρθι να διώχνει, όμως τη μπάλα να έχει περάσει τη γραμμή στο «παραθυράκι» και να διαμορφώνεται το τελικό 3-1. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λιντς – Γουότφορντ 1-0

Η Λιντς είχε ένα αρκετά καλό απόγευμα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Γουότφορντ, ναι μεν είχε πετύχει μόλις ένα τέρμα και δεν θα μπορούσε να παραμείνει ήρεμη από πολύ νωρίς όμως, δεν είχε αφορμές από τους «hornets» για ν' ανησυχήσει για το προβάδισμά της.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα πήρε το προβάδισμα με πολύ ωραία αντίδραση και γυριστό σουτ του Γιορέντε έπειτα από φάση στα αντίπαλα καρέ για το 1-0, με την Γουότφορντ να μην καταφέρνει να διεκδικήσει πράγματα από το ματς.

Ωστόσο, στο 74' θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι στο «Έλαντ Ρόουντ» να ισοφαρίσουν, αφού πατούσαν και πολύ καλύτερα σ' εκείνο το διάστημα. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Λιντς, με τον ρέφερι όμως να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ και να μην μετράει το γκολ.

Γουλβς – Νιούκαστλ 2-1

Με δύο γκολ του Χουάνγκ Χι – Τσαν η Γουλβς κατάφερε να πάρει την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα και να επικρατήσει 2-1 της Νιούκαστλ στο «Μολινό». Οι «λύκοι» είχαν τον Κορεάτη σε πολύ καλό απόγευμα και αυτός εκμεταλλεύτηκε ισάριθμες ασίστ του Ραούλ Χιμένες που όταν δεν σκοράρει, τουλάχιστον ετοιμάζει τα γκολ για τους συμπαίκτες του.

Τόσο στο 20ο λεπτό όταν του πέρασε τη μπάλα δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά και στο 58' που τον βρήκε από την αριστερή πλευρά, ο Μεξικανός είδε τον Χουάνγκ να τελειώνει σωστά τις φάσεις για τα δυο γκολ της ομάδας του Λαγκ.

Η Νιούκαστλ είχε καταφέρει να ισοφαρίσει προσωρινά στο 41' σε φάση που πήγαν όλα λάθος στην άμυνα των «λύκων» αλλά και με την αντίδραση του Ζοσέ Σα, με τον Χέντρικ να είναι εκείνος που σκόραρε για τις «καρακάξες», δίχως όμως κάποια ουσία στο φινάλε...

Μπέρνλι – Νόριτς 0-0

Η Νόριτς ήθελε να σταματήσει τουλάχιστον η κατηφόρα με τις απανωτές ήττες σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα να μετράει 15 διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στο κορυφαίο επίπεδο και να έχει καταγράψει αρνητικό ρεκόρ.

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο μέρος, ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό, πολύ πιο γρήγορη μεταφορά της μπάλας κοντά στις δύο εστίες και στο η Νόριτς είχε και δοκάρι με τον Νόρμαν που είδε τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο στο 63ο λεπτό του ματς. Στην προϊστορία μεταξύ τους δεν είχε υπάρξει ποτέ 0-0 κι όμως το έφεραν εν έτει 2021...

Κώστας Ζάλιαρης