Αναλαμβάνει δράση η FIFA

Αποφασισμένη να εξαλειφτεί το φαινόμενο των στημένων αγώνων είναι η FIFA, όπως δήλωσε ο Κρις Ίτον στο βρετανικό πρακτορείο «Reuters». Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τόνισε πως η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι αδιέξοδη και μπορεί να υπάρξει λύση μέσω της αστυνομίας.



Αναλαμβάνει δράση η FIFA

«Πιστεύω πως με την κατάλληλη δουλειά και τη σωστή εποπτεία μπορούμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο στον αθλητισμό. Δεν αποτελεί αδιέξοδη κατάσταση και μπορεί να νικηθεί. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν στην Τουρκία, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα, τη Φιλανδία, την Ιταλία αλλά και σε διεθνή φιλικά», ανέφερε αρχικά ο Ίτον και πρόσθεσε:

«Πλέον η αστυνομία ερευνά τις συγκεκριμένες υποθέσεις, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Θέλουμε να επιβάλουμε τους νόμους και να καταπολεμήσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να απογοητεύονται με όσα βλέπουν, αλλά αυτό σημαίνει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIFA φέρεται έτοιμη να διαθέσει το ποσό των 20 δις. ευρώ για να καταπολεμηθεί η συγκεκριμένη κατάσταση, κάτι που έφεραν εις πέρας στη Νότιο Κορέα και τη Φινλανδία. Υπενθυμίζεται ότι ο Μισέλ Πλατινί (πρόεδρος της UEFA) έχει χαρακτηρίσει τους στημένους αγώνες ως τη μεγαλύτερη απειλή για το άθλημα.

TAGS: