Ξέσπασε η Τότεναμ με «χατ-τρικ» Κέιν!

Η «αλλαγμένη» Τότεναμ δεν βρήκε μεγάλη αντίσταση από την σλοβενική Μούρα και επικράτησε άνετα με 5-1 στο Τότεναμ Χότσπουρ Στέιντιουμ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και παρά την ισοφάριση των Σλοβένων στην αρχή του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου, ο Χάρι Κέιν σκόραρε το πρώτο του φετινό χατ-τρικ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «σπερς».



Ξέσπασε η Τότεναμ με «χατ-τρικ» Κέιν!

Σαν σε προπόνηση ξεκίνησε το παιχνίδι για την Τότεναμ με τους παίκτες της Μούρα να μην φέρουν καμία αντίσταση στους Λονδρέζους που δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ντέλε Άλι ανετράπη από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να ευστοχεί στην εσχάτη των ποινών και να δίνει το προβάδισμα από πολύ νωρίς στην ομάδα του.

Οι «σπερς» συνέχισαν να έχουν την κατοχή (77%) και τρία λεπτά αργότερα, ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, μετά από όμορφη ενέργεια, σημάδεψε την αριστερή γωνία του Ομπράντοβιτς δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο ήταν άκρως αποτελεσματικοί στα πρώτα λεπτά, μετέτρεψαν τα δύο πρώτα σουτ τους σε γκολ, ελαφρύνοντας το κλίμα μετά τα συνεχόμενα απογοητευτικά αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με την Τότεναμ να συνεχίζει να κρατάει την μπάλα στα πόδια της χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει ένα ακόμη γκολ πριν το ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, η Μούρα μπήκε πιο επιθετικά στο γήπεδο και κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 52ο λεπτό με ένα όμορφο σουτ του Ζίγκα Κουτς έξω από την περιοχή που άφησε άγαλμα τον Γκολίνι. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση μετά το γκολ και προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, ψάχνοντας αρκετές κάθετες πάσες ανάμεσα στα δύο στόπερ της Τότεναμ.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, ο Νούνο Σάντο πέρασε στο παιχνίδι τους Κέιν, Σον και Μόουρα για να δώσει περισσότερη ποιότητα στην επιθετική του γραμμή. Οι αλλαγές του Πορτογάλου δεν άργησαν να επηρεάσουν την έκβαση του παιχνιδιού με τους τρεις νεοεισελθόντες να βάζουν δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 68΄έπειτα από όμορφη πάσα του Λούκας Μόουρα, ο Κέιν βγήκε τετ-α-τετ με τον «πορτιέρε» της Μούρα και με όμορφο τελείωμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, σκοράροντας μόλις το δεύτερο του τέρμα με τη φανέλα της Τότεναμ μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ο Κέιν βρήκε και δεύτερο γκολ στο 76ο λεπτό, αυτή τη φορά μετά από πάσα του Σον και με ένα απλό τελείωμα έκανε το 4-1 για τους Λονδρέζους. Ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός δεν είχε πει τον τελευταίο του λόγο και με το τρίτο του προσωπικό γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1 στο 88ο λεπτό. Το σκορ παρέμεινε όπως είχε και η Τότεναμ κέρδισε τους πρώτους τρεις βαθμούς της στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Τότεναμ 4

2. Ρεν 4

3. Φίτεσε 3

4. Μούρα 0

 

 

 

Στράτος Μαρίνος