Απίστευτη νίκη για την Γιουνάιτεντ απέναντι στην Βιγιαρεάλ με 2-1 σε «νεκρό χρόνο», χάρη στον ρέκορντμαν Ρονάλντο! (vids)

Και ενώ όλα έδειχναν πως η ποδοσφαιρική κρίση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλά κρατεί, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε να αποδείξει για ακόμη μία φορά πως η μεταγραφή του είναι κάτι παραπάνω, από μία κίνηση γεμάτη συναισθηματισμούς. Ο Πορτογάλος συνδύασε το ρεκόρ συμμετοχών του με το γκολ της νίκης απέναντι στην Βιγιαρεάλ στο 95’, και ο Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ ανακουφίστηκε με τον ιδανικότερο τρόπο.  



Απίστευτη νίκη για την Γιουνάιτεντ απέναντι στην Βιγιαρεάλ με 2-1 σε «νεκρό χρόνο», χάρη στον ρέκορντμαν Ρονάλντο! (vids)

Απίστευτο ήταν το φινάλε που έλαβε χώρα ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Βιγιαρεάλ στο «Θέατρο των Ονείρων», με τους «κόκκινους διαβόλους» να λυτρώνονται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος συνδύασε ιδανικά το ρεκόρ συμμετοχών του (179 πλέον), με το νικητήριο γκολ της ομάδας του, και η Γιουνάιτεντ ανακουφίζεται προσωρινά, μέχρι και το ντέρμπι με την Έβερτον το Σάββατο.

Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή, αγχωμένη παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει αρκετή πίεση αυτή την περίοδο, μετά από τα κακά αποτελέσματα που βίωσε στην έδρα της από την Γουέστ Χαμ στο Λιγκ Καπ και την Άστον Βίλα, όπου στις καθυστερήσεις αστόχησε σε πέναλτι με τον Μπρούνο Φερνάντες.

Η ασταθής ψυχοσύνθεσή της έγινε αντιληπτή από νωρίς, με την Βιγιαρεάλ να πραγματοποιεί εννέα τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες στο 9’, το 10’, το 17’ και τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Νταντζούμα, ο οποίος όμως νικήθηκε δις από τον Ντε Χέα.

Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και στέρησε από την Βιγιαρεάλ ένα προβάδισμα που θα έφερνε αρκετά στην μνήμη τον χαμένο τελικό του Europa League, πριν από μερικούς μήνες, με την ομάδα του να αυξάνει την απόδοσή της, στο τέλος του πρώτου μέρους, όπου τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και ο Πολ Πογκμπά απείλησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν εξαιτίας του… σταθερού Ρούλι.

Ό,τι δεν μπόρεσε να καταφέρει το «κίτρινο υποβρύχιο» στα πρώτα 45 λεπτά, έγινε πράξη στο 56ο λεπτό, με έναν εκ των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών της! Ο Πάκο Αλκάθερ μετουσίωσε σε γκολ την 5η εντός εστίας τελική της Βιγιαρεάλ στο ματς, νίκησε τον Ντε Χέα και αποτελεί και επίσημα τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία των δύο ομάδων που βρήκε δίχτυα σε μεταξύ τους ματς στο Champions League!

Η σκέψη λοιπόν για την 5η διαδοχική τους «λευκή» ισοπαλία εγκαταλείφθηκε, και η Γιουνάιτεντ κλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην έδρα της να κυνηγήσει την ισοφάριση και όχι την διαχείριση ενός προβαδίσματος.

Ωστόσο λυτρώθηκε άμεσα. Ο Τέλες σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, και το 1-1 έκανε τον Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ να αναθαρρύνει!

Το «φιλί της ζωής» επετεύχθη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, και η πρώτη του νίκη στο Μάντσεστερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά την επιστροφή του, φέρει την απόλυτη υπογραφή του!

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Μανάκος