Η μοναδική ήττα της Τσέλσι από την Γιουβέντους ήρθε όταν οι «μπλε» κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Σέζαρ Αθπλικουέτα βασικό!

Εννέα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που η Τσέλσι συνάντησε την Γιουβέντους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, και κλήθηκε να ταξιδέψει στο Τορίνο, θέτοντας ως στόχο της ένα θετικό αποτέλεσμα, στην προσπάθειά της να συνεχίσει επιτυχημένα τον δρόμο προς την κορυφή του Champions League. Το τελικό 3-0 και η ήττα με κάτω τα χέρια δεν την επηρέασε, και η κατάκτηση του τροπαίου ήρθε στην διαδικασία των πέναλτι, με πρωταγωνιστές τους Ντρογκμπά και Τσεχ. Ο Σέζαρ Αθπλικουέτα θα το θυμάται πολύ καλά…



Η μοναδική ήττα της Τσέλσι από την Γιουβέντους ήρθε όταν οι «μπλε» κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Σέζαρ Αθπλικουέτα βασικό!

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 2012, όταν η Τσέλσι άφηνε το Λονδίνο, με τον Ντι Ματέο στο «τιμόνι» της, για να ταξιδέψει στην Ιταλία, να μεταβεί στο Τορίνο, και να συναντήσει για πέμπτη φορά μέσα σε τρία χρόνια την Γιουβέντους, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Όλα έδειχναν πως επρόκειτο για ένα «κλειστό παιχνίδι», που διόλου απίθανο θα ήταν να καταλήξει στην ισοπαλία. Και όμως… Οι «μπλε» δεχόντουσαν ένα γκολ ανά μισή ώρα αγώνα περίπου, οι «μπιανκονέρι» αποδείχθηκαν κυρίαρχοι, και ο παράγοντας έδρα οδήγησε εν τέλει την Γιουβέντους, στην πρώτη της επικράτηση εντός του 21ου αιώνα επί των «μπλε».

Έπειτα, δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ. Η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League, ο χρόνος και η… κληρωτίδα, δεν τους επέτρεψε να λύσουν τις διαφορές που άφησαν στην μέση, και το ζευγάρι αναβιώνει ξανά, μετά από εννέα χρόνια.

Ένας μόνο δύναται να θυμάται, κάθε γεγονός που έλαβε χώρα εκείνο το βράδυ του Νοεμβρίου στο Τορίνο. Ο Σέζαρ Αθπλικουέτα. Ο αρχηγός της Τσέλσι, ο οποίος συμπληρώνει 11 χρόνια στις τάξεις της ομάδας, και ουδέποτε έχει προβεί σε λάθος, που εν τέλει κατέληξε σε γκολ κατά της ομάδας του.

Με οδηγό αυτόν λοιπόν, η Τσέλσι καλείται σήμερα να κάνει το ίδιο ταξίδι, αλλά να επιστρέψει με θετικότερες αναμνήσεις, και… βαθμούς στις αποσκευές της! Θα καταφέρει ο Τόμας Τούχελ να ανταπεξέλθει στην πρώτη του συνάντηση απέναντι στην Γιουβέντους, σε ολόκληρη την καριέρα του; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος