Λίβερπουλ: Το αήττητο σερί κόντρα στην Πόρτο και ο ρόλος του «τιμωρού» Μανέ (vid)

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε ό,τι ήθελε την Πόρτο στο Ντραγκάο και επικράτησε άνετα με 5-1 διευρύνοντας το αήττητο σερί και τον Σαντιό Μανέ να γράφει ιστορία για τους «ρεντς» στο Τσάμπιονς Λιγκ.



Λίβερπουλ: Το αήττητο σερί κόντρα στην Πόρτο και ο ρόλος του «τιμωρού» Μανέ (vid)

Καταιγιστική ήταν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Πόρτο η Λίβερπουλ που κατάφερε να αποκτήσει αέρα δύο τερμάτων αρκετά νωρίς, με την άμυνα των «δράκων» να μοιάζει με παιδική χαρά. Στο τέλος του αγώνα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 5-1 στο Ντραγκάο των γηπεδούχων έχοντας σε εξαιρετική μέρα σχεδόν ολόκληρη την ομάδα της.

Με τη χθεσινή νίκη, η Λίβερπουλ διεύρυνε ακόμη περισσότερο το αήττητο σερί της απέναντι στους «δράκους», φτάνοντας τα 9 ματς χωρίς ήττα, έχοντας 6 νίκες και 3 ισοπαλίες .

Η Λίβερπουλ πλέον, μετράει 3 διαδοχικές νίκες εκτός έδρας επί της Πόρτο που μάλιστα έχει σκοράρει 4 ή περισσότερα γκολ. Το 2018, στη φάση των «16» είχε επικρατήσει με 5-0, με τον Μανέ να σημειώνει χατ-τρικ απέναντι στο Ζοσέ Σα ενώ ένα χρόνο αργότερα, για τα προημιτελικά τους Τσάμπιονς Λιγκ είχε περάσει νικηφόρα με 1-4 από το Ντραγκάο και τον Μανέ να σκοράρει ξανά.

Τι κοινό είχαν όλα αυτά τα παιχνίδια; Ο Σαντιό Μανέ σκόραρε και στα  3, μαζί με το χθεσινό, και πλέον μετράει 5 γκολ απέναντι στην Πόρτο, τα περισσότερα ενός παίκτη της Λίβερπουλ κόντρα σε μία ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «κόκκινοι» επιστρέφουν στην Αγγλία για να επικεντρωθούν στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και σίγουρα έρχονται με άλλο αέρα σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους.

 

 


Στράτος Μαρίνος