Άνετη με νέα πεντάρα στο «Ντραγκάο» η Λίβερπουλ (vid)

Σαν... εκδρομή θ' αρχίσει να φαίνεται για τη Λίβερπουλ κάθε επίσκεψη στο «Ντραγκάο», αφού γι' ακόμα μια φορά οι «κόκκινοι» έφυγαν με ευρεία νίκη από την έδρα της Πόρτο, φτάνοντας στο τελικό 5-1 με τα τέρματα των Σαλάχ (2). Φιρμίνο (2) και Μανέ. Έκαναν το 2x2 οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2019 και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τη Σίτι.



Άνετη με νέα πεντάρα στο «Ντραγκάο» η Λίβερπουλ (vid)

Η Λίβερπουλ άργησε κάπως να πάρει τα ηνία στην αναμέτρηση, όσο η Πόρτο έβγαζε ενέργεια στο πρώτο κομμάτι του ματς, όμως, φάνηκε πως απλά ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Όταν άρχισε να βγάλει στο χορτάρι τις απειλητικές της διαθέσεις προς την αντίπαλη εστία, όλα τελείωσαν και από το πρώτο μέρος οι «κόκκινοι» είχαν πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων.

Στο 18ο λεπτό ο Μοχάμεντ Σαλάχ στάθηκε πολύ τυχερός που παρακολουθούσε το σουτ του Κέρτις Τζόουνς, αφού, από την απόκρουση του γκολκίπερ, ο αμυντικός δεν περίμενε να του βγει ο Αιγύπτιος στην πλάτη κι αυτός έκανε το 1-0.

Η Λίβερπουλ βάσει ευκαιριών έπρεπε να φροντίσει ώστε να μη διατρέξει εκείνη κινδύνους από το πουθενά και να διευρύνει το προβάδισμά της, πράγμα που έγινε στο 45'. Ο Μίλνερ από δεξιά έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ουδείς έδιωξε στην άμυνα της Πόρτο και ο Μανέ πανεύκολα έκανε το 2-0.

Στο 60ο λεπτό όλα τελείωσαν με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να πλασάρει σωστά από την πάσα που του έκανε ο Κέρτις Τζόουνς έχοντας κουβαλήσει τη μπάλα για αρκετά μέτρα, με τον Αιγύπτιο να γράφει ιστορία και μαζί του τη Λίβερπουλ να φτάνει σε εκπληκτική επίδοση.

Ο Αιγύπτιος με τα 31 γκολ στο Champions League ξεπέρασε τον Ετό και έγινε ο 2ος Αφρικανός σκόρερ στη διοργάνωση, πίσω μονάχα από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά (44), ενώ, η ομάδα έφτασε στα 3+ γκολ για 6ο διαδοχικό παιχνίδι για πρώτη φορά από το 2009 και για δεύτερη από το μακρινό 1892!

Προσωρινά έγινε το 3-1 με όμορφη κεφαλιά του Ταρέμι που πρόλαβε τον Γκόμες και θα ήθελε ιδανικά στο 75ο λεπτό να έχει δώσει θάρρος και κουράγιο στην ομάδα του, όμως, αντ' αυτού ήρθε... συντριβή.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με δύο πανεύκολα γκολ με λάθη του Ντιόγο Κόστα στα γκολπόστ και της άμυνας των «δράκων», διαμόρφωσε το τελικό 5-1 για την Λίβερπουλ... στο χαλαρό.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μίλαν αν και προηγήθηκε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-1 στο «Σαν Σίρο», στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο έπειτα από 7 χρόνια...

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου έπειτα από δυο αγωνιστικές:

1.Λίβερπουλ 6

2.Ατλέτικο Μαδρίτης 4

3.Πόρτο 1

4.Μίλαν 0

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πόρτο: Ντιόγο Κόστα, Κορόνα, Καρντόσο, Μαρκάνο, Σανούσι (56' Γουέντελ), Οτάβιο (14' Βιέιρα), Ολιβέιρα (67' Ακίνιο), Ουρίμπε (56' Βιτίνια), Ντίας, Ταρέμι, Μαρτίνες (46' Γκρούιτς)

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ (66' Γκόμες), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (73' Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Τζόουνς, Σαλάχ (67' Φιρμίνο), Ζότα (88' Οριγκί), Μανέ (67' Μιναμίνο)

 

 

Κώστας Ζάλιαρης