Ο Μέσι «τιμώρησε» τον Πεπ και τη Σίτι (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και ήταν εκείνος που «κλείδωσε» τη νίκη για την Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με το τελικό 2-0. Προσπάθησαν πολύ οι «πολίτες» που δεν πτοήθηκαν από το πολύ γρήγορο γκολ που δέχθηκαν στο «Παρκ ντε Πρενς», όμως, δεν είχαν τρόπο ν' απαντήσουν στα τέρματα που δέχθηκαν...



Ο Μέσι «τιμώρησε» τον Πεπ και τη Σίτι (vid)

Η Σίτι βρέθηκε μπροστά στο χείριστο σενάριο του γρήγορου γκολ από την Παρί, όμως, έβγαλε αντίδραση και έδειξε ικανή να κάνει ανατροπή όπως το έπραξε και στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν.

Ο Γκέιγ στο 8ο λεπτό με πολύ δυνατό σουτ εντός περιοχής έπειτα από αδυναμία του Μαχρέζ να διώξει έκανε το 1-0 για τους Παριζιάνους, οι οποίοι ανησύχησαν πάρα πολύ στη συνέχεια και κατάλαβαν πως οι «πολίτες» θα διεκδικούσαν τα πάντα από αυτό το μεγάλο ντέρμπι.

Σο 26' ήταν απορίας άξιο πως δεν κατάφερε η αγγλική ομάδα να ισοφαρίσει. Ο Στέρλινγκ με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε ακριβώς το ίδιο μπροστά σε κενή εστία!

Βέβαια, είναι πολύ τυχερή η Σίτι που λίγο πριν την ανάπαυλα δεν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω πολύ άσχημου πατήματος του Ντε Μπρόινε στον αστράγαλο του σκόρερ, ωστόσο, το 11 εναντίον 11 συνεχίστηκε...

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πίεσε και στο δεύτερο μέρος, ο Κανσέλο έστελνε μπαλιές από αριστερά προς τα καρέ του αγχωμένου Ντοναρούμα, ο Μέσι δεν φαινόταν και η Σίτι προσπάθησε να μη χάσει την ψυχολογία της και το μομέντουμ. Βέβαια, ήταν και τυχερή αλλά και ικανή στο 65' όταν ο Νεϊμάρ πάτησε περιοχή από δεξιά, όμως κλείστηκε σωστά και έχασε το σουτ που δοκίμασε...

Κι αφού δεν το έκανε εκεί ο Βραζιλιάνος, ήρθε ο Μέσι στο 74' με ταχύτατη συνεργασία με τον Μπαπέ και τρομερό αριστερό σουτ – σήμα κατατεθέν του – να σκοράρει για το τελικό 2-0 της Παρί κόντρα στη Σίτι.

Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ στους τρεις βαθμούς μετά την νίκη με το ευρύ 6-3 στην πρεμιέρα απέναντι στη Λειψία, στους 4 η Παρί μαζί και με την Μπριζ που πέρασε με το 2-1 από τους «ταύρους».

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Παρί 4 (+2)

2.Μπριζ 4 (+1)

3.Μάντσεστερ Σίτι 3

4.Λειψία 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Νούνο Μέντες, Ερέρα, Βεράτι (78' Βαϊνάλντουμ), Γκέιγ (90' Ντανίλο), Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Στέρλινγκ (78' Ζεσούς), Γκρίλις (68' Φόντεν)

 

 

Κώστας Ζάλιαρης