Τέλος στην ιδέα του «39ου παιχνιδιού» στην Πρέμιερ Λιγκ!

Παρά τις συζητήσεις που υπήρξαν ανάμεσα στους μετόχους της λίγκας, η ιδέα του 39ου παιχνιδιού στο τέλος της σεζόν δεν θα ευδοκιμήσει σύντομα ωστόσο ακόμα υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία φιλικών και τουρνουά προετοιμασίας σε ακόμη περισσότερες χώρες εκτός Ευρώπης.

Τέλος στην ιδέα του «39ου παιχνιδιού» στην Πρέμιερ Λιγκ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Athletic», την προηγούμενη εβδομάδα, οι μέτοχοι της Πρέμιερ Λιγκ συναντήθηκαν στο Λονδίνο, για να συζητήσουν για την ανάπτυξη και τους τρόπους που θα μπορούσαν να αντλήσουν νέο κόσμο στο προϊόν της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και η ιδέα για το «39ο παιχνίδι» που θα έβλεπε τις ομάδες να λαμβάνουν μέρος σε ένα ακόμη αγώνα που θα γινόταν σε πέντε διαφορετικές περιοχές εκτός Ευρώπης. Αυτό θα γινόταν για να ενισχυθούν οι αγορές χωρών όπως της Βραζιλίας, της Ινδίας ,της Κίνας, της Ινδονησίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που μπορούν να αποφέρουν ακόμη περισσότερο κέρδος στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και στις ομάδες, οι οποίες θα πληρώνονταν 5 εκατ. λίρες για κάθε αγώνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «SkySports», η ιδέα για το 39ο παιχνίδι αποσύρθηκε χωρίς όμως να αποκλειστεί από τα μελλοντικά πλάνα των μετόχων της λίγκας. Στόχος των μετόχων είναι αρχικά να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα τουρνουά προετοιμασίας στις χώρες που μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά την Πρέμιερ Λιγκ, όπως το ήδη υπάρχον Asia Trophy, έτσι ώστε να αντλήσουν νέο κοινό και να κερδίσουν ακόμη περισσότερα χρήματα από το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά.                  

Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα συμμετέχουν σε φιλικούς αγώνες εκτός συνόρων, πέρα από τις ήδη γνωστές όπως Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ κτλ.

Στράτος Μαρίνος