Ζοσέ Σα: Ο πρώτος τερματοφύλακας της Γουλβς που κάνει ασίστ τα τελευταία 12 χρόνια!

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο κατόρθωσε η Γουλβς να πάρει το «διπλό» από το «Σεντ Μέρις» απέναντι στην Σαουθάμπτον, με το σύνολο του Μπρούνο Λάζε να αναδεικνύει δύο απρόβλεπτους πρωταγωνιστές. Ο Ζοσέ Σα έκανε ασίστ, ο Ραούλ Χιμένες βρήκε δίχτυα 10 μήνες μετά, και οι «λύκοι» πήραν το δεύτερο τρίποντό τους στο πρωτάθλημα!



Ζοσέ Σα: Ο πρώτος τερματοφύλακας της Γουλβς που κάνει ασίστ τα τελευταία 12 χρόνια!

η εικόνα που παρουσίασε στο «Σεντ Μέρις» η Γουλβς να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακή, με τα προηγούμενα παιχνίδια της, όμως σε αυτή την περίπτωση οι «λύκοι» έδειξαν να έχουν την ουσία. Πέντε άλλωστε, αποδείχθηκαν αρκετά, για να προκύψει και ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης.

Ο λόγος για τον Ζοσέ Σα. Αρχικά ο Πορτογάλος απέκρουσε με επιτυχία τις ευκαιρίες των γηπεδούχων στο 56ο και 57ο λεπτό αντίστοιχα, και τέσσερα λεπτά μετά, αποφάσισε να συμβάλλει και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Τροφοδότησε με ασίστ τον Ραούλ Χιμένες, αυτός βρήκε δίχτυα μετά από 336 ημέρες στην Premier League, και το γκολ του έμελλε να χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην Γουλβς, και μόλις το δεύτερο δικό της στο τρέχον πρωτάθλημα, αμφότερα μακριά από το «Μολινό».

Ο Σα όμως «έγραψε» την δική του ιστορία. Αποτελεί και επίσημα τον πρώτο ποδοσφαιριστή της Γουλβς φέτος που… κάνει ασίστ, αλλά και τον πρώτο της τερματοφύλακα, μετά τον Χένσεϊ το 2009 που κατορθώνει να συμβάλλει με τέτοιο τρόπο σε γκολ της ομάδας του!

O Πορτογάλος, πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, μετράει… μία περισσότερη ασίστ από τα αυτογκόλ που… δεν έχει πετύχει στην εστία του (0), ενώ κατέγραψε και το δεύτερό του clean sheet σε δύο διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις, για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2020, όπου είχε διατηρήσει το «μηδέν» απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο!

Δημήτρης Μανάκος