Πάρτι ενός ημιχρόνου και θρίαμβος για την Άρσεναλ στο ντέρμπι! (vids)

Με τους Σάκα και Σμιθ – Ρόου, 20 και 21 ετών αντίστοιχα, να έχουν από ένα γκολ και από μια ασίστ και με την Άρσεναλ να κάνει ό,τι θέλει στο πρώτο ημίχρονο φτάνοντας σε τρία γκολ, το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πάρτι διάρκειας 45' για τους «κανονιέρηδες»! Στο 3-1 το τελικό σκορ απέναντι στην Τότεναμ, τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος που δέχεται τόσα τέρματα η ομάδα του Νούνο Σάντο...  



Πάρτι ενός ημιχρόνου και θρίαμβος για την Άρσεναλ στο ντέρμπι! (vids)

Τα νιάτα της Άρσεναλ ήταν σε εκπληκτική κατάσταση το απόγευμα της Κυριακής. Οι Εμίλ Σμιθ – Ρόου, Μπουκάγιο Σάκα και Μάρτιν Όντεγκααρντ έκαναν ό,τι ήθελαν με την Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι και με τους τρεις τους να συμμετέχουν στις ταχύτατες επιθέσεις της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, διαμορφώθηκε το εντυπωσιακό 3-0 στα πρώτα 45 λεπτά!

Ο Σμιθ – Ρόου στο στο 12ο λεπτό πετάχτηκε πρώτος στην «καρδιά» της άμυνας για να πάρει το γύρισμα του Σάκα και να γράψει το 1-0, για να γίνει ο νεότερος σκόρερ της Άρσεναλ σε ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου έπειτα από 7 χρόνια. Τον Σεπτέμβρη του 2014, ο Άλεξ – Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν σε ηλικία 21 ετών και 43 ημερών ήταν εκείνος που είχε τον συγκεκριμένο τίτλο βρίσκοντας δίχτυα ως μέλος των «κανονιέρηδων» κόντρα στα «σπιρούνια».

Το ... πάρτι συνεχίστηκε στο 27' με τον Ομπαμεγιάνγκ ν' αλλάζει τρομερά τη μπάλα με τον Σμιθ – Ρόου και να τελειώνει την αντεπίθεση υποδειγματικά με το αριστερό για το 2-0, πανηγυρίζοντας με... μπλαζέ ύφος αλά Ανρί και να φτάνει στα 66 τέρματα με τη φανέλα του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας τον Γουόλκοτ (65).

Στο 34ο λεπτό ήρθε και το τρίτο γκολ με τον Σάκα να εκμεταλλεύεται μια υπέροχη μπαλιά που του έβγαλε ο Όντεγκααρντ δεξιά, να ευνοείται και από την κόντρα στο τάκλιν του Κέιν και να σκοράρει με διαγώνιο σουτ για το 3-0 που είχε κάνει το «Έμιρεϊτς» να σείεται!

Ο Νούνο Σάντο δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την ομάδα του, έβγαλε τον Ντέλε Άλι για να περάσει τον Σκιπ στην ανάπαυλα, μπήκε στο ματς και ο Έμερσον για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Κέιν απείλησε δυο φορές με ένα μακρινό σουτ κι ένα πλασέ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά δεν είχε τύχη.

Ο κόσμος στο γήπεδο έφτασε σε σημείο να πανηγυρίζει ακόμα και τις πάσες των παικτών του Αρτέτα με τα γνωστά «όλε, όλε», με τον Ράμσντεϊλ ν' αποθεώνεται αφού έδειξε γιατί τον εμπιστεύεται ο προπονητής του και έχει φτάσει να εμπνέει απόλυτη σιγουριά στα γκολπόστ.

Ο πορτιέρε των γηπεδούχων, ωστόσο, δέχθηκε το πρώτο του γκολ στη νέα του ομάδα στο 79', όταν ο Σον με μονοκόματο πλασέ από γύρισμα του Ρεγκιλόν, μείωσε σε 3-1. Στις καθυστερήσεις ο Λούκας Μόουρα είδε τον Ράμσντεϊλ μαζί με το δοκάρι να του αρνούνται το γκολ που θα έκανε το ματς... θρίλερ και κάπως έτσι το 3-1 επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Πολύ άσχημο μαντάτο για τον Αρτέτα είναι ο τραυματισμός του Τζάκα από τον Μόουρα που έπεσε πολύ άτσαλα πάνω στο αριστερό του πόδι...

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης