«Κρέμασε τα παπούτσια» του ο Σαμίρ Νασρί!

Τέλος σε μία πολύ σπουδαία καριέρα έβαλε με κάθε επισημότητα ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο, με την τελευταία του ομάδα να είναι η Άντερλεχτ!



«Κρέμασε τα παπούτσια» του ο Σαμίρ Νασρί!

Το σκεφτόταν εδώ και καιρό. Δεν ήταν κρυφό άλλωστε πως από το 2018 και έπειτα, που είχε κατηγορηθεί για ντόπινγκ, είχε… χαλάσει την σχέση του με το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, ο Σαμίρ Νασρί το «πάλεψε». Πήγε στην Άντερλεχτ, έδωσε επτά ματς με την φανέλα της και σκόραρε το τελευταίο γκολ της καριέρας του, τον Αύγουστο του 2019, στην ήττα της ομάδας του με 4-2 απέναντι στην Κορτράικ.

Το γυαλί όμως είχε ραγίσει. Κάπως έτσι, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ, της Άρσεναλ, της Μάντσεστερ Σίτι, της Γουέστ Χαμ, της Σεβίλλης και της Αντάλιασπορ έβαλε ένα πρόωρο τέλος σε μία σπουδαία καριέρα, η οποία… έμεινε να αναρωτιέται «τι θα γινόταν αν…» η απόδοσή του διεπόταν από σταθερότητα.

Ο χρόνος όμως και στην δική του περίπτωση ήταν αμείλικτος, και ο 34άχρονος Σαμίρ Νασρί, αποσύρθηκε από το αγαπημένο του άθλημα, έχοντας αγωνιστεί σε 563 ματς!

Σκόραρε συνολικά 78 γκολ, έδωσε 98 τελικές πάσες και κατέκτησε δύο φορές την Premier League (2012, 2014) με την φανέλα των «πολιτών», ένα Λιγκ Καπ και ένα Community Shield, σε συλλογικό επίπεδο!

Με μία εκτενή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», έκανε μία αναδρομή στην καριέρα του, λέγοντας:

«Ένα επεισόδιο με πλήγωσε πολύ και άλλαξε την σχέση μου με το ποδόσφαιρο. Και αυτό, ήταν ο αποκλεισμός μου. Ηταν περισσότερο από άδικο, δεν είχα πάρει κανένα προϊόν ντόπινγκ. Ηταν απλώς μια ένεση βιταμινών, επειδή ήμουν άρρωστος. Γύρισα με την Γουέστ Χαμ, στο Λονδίνο, με έναν προπονητή που γνώριζα (σ.σ. Μανουέλ Πελεγκρίνι) και όλα ήταν τέλεια. Αλλά τραυματίστηκα τρεις συνεχόμενες φορές», σχολίασε ο Νασρί, ο οποίος είναι πλέον, σύμβουλος του «Canal +» και πρόσθεσε: «Μετά, ο Βενσάν Κομπάνι, με κάλεσε να πάω στην Αντερλεχτ.

Υπήρχε μια συναισθηματική πλευρά, αλλά και η ιδέα να είσαι παίκτης. Καθώς θα ήθελα να προπονηθώ, είπα στον εαυτό μου ότι θα μάθω από αυτόν. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχα προγραμματίσει. Το πρωτάθλημα σταμάτησε λόγω της Covid-19 και μετά, δεν ήθελα απαραίτητα να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν είχα καμία πρόκληση, κανένα κίνητρο. Και δεν θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου να επιστρέφει στην Γαλλία, εάν η ομάδα δεν ήταν η Μαρσέιγ».

Δημήτρης Μανάκος