Πήρε με το «έτσι θέλω» την ισοπαλία η Μπρέντφορντ απέναντι στην Λίβερπουλ με 3-3, στο εντυπωσιακότερο ματς της φετινής σεζόν!

Εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης στο Brentford Community Stadium ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Λίβερπουλ (3-3), με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν το προβάδισμα των «νεοφώτιστων», τον Σαλάχ να κάνει ρεκόρ, φτάνοντας τα 100 γκολ αλλά τίποτα να μην τους είναι αρκετό, προκειμένου να φτάσουν στο πολυπόθητο διπλό. Ισοφάρισε δις η Μπρέντφορντ και πήρε με το «έτσι θέλω» έναν απίστευτο βαθμό!



Πήρε με το «έτσι θέλω» την ισοπαλία η Μπρέντφορντ απέναντι στην Λίβερπουλ με 3-3, στο εντυπωσιακότερο ματς της φετινής σεζόν!

Επρόκειτο εξαρχής για μία αναμέτρηση που ενδεχομένως θα δυσκόλευε την Λίβερπουλ, αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο παιχνιδιού που συνηθίζει να υιοθετεί η Μπρέντφορντ, αλλά και τα πεπραγμένα της υπό τις οδηγίες του Τόμας Φρανκ στην Premier League, όπου έχει επικρατήσει στην έδρα της επί της Άρσεναλ με 2-0, και συνολικά έχει υποστεί μόλις μία ήττα, στο φινάλε της 4ης αγωνιστικής, από την Μπράιτον.

Επί της ουσίας, η άτυπη αυτή πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε από την αρχή. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά από 74 χρόνια σε επίπεδο πρωταθλήματος, και στην 16η τους συνολικά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς για να βρουν γκολ νωρίς, αλλά ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό, για να διαπιστώσουν πως οι «νεοφώτιστοι» μόνο εύκολη λεία δεν αποτελούν.

Αναλυτικότερα, η Μπρέντφορντ πήρε το προβάδισμα στο 26ο λεπτό, έπειτα από καλοδουλεμένη κομπίνα που ξεκίνησε από φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Φαμπίνιο, και είχε ως τελικό αποδέκτη τον Πίνοκ, έπειτα από τακουνάκι του Τόνεϊ, αλλά η αντίδραση των «κόκκινων» ήταν εξαιρετική.

Αρχικά ισοφάρισαν πέντε λεπτά αργότερα με τον Ντιόγο Ζότα, ο οποίος πήρε μία «εύκολη» κεφαλιά, όντας αμαρκάριστος εντός περιοχής, στο 31ο λεπτό, και εν συνεχεία λίγο έλειψε να αποτελέσει η Λίβερπουλ την πρώτη ομάδα που σκοράρει δις απέναντι στην Μπρέντφορντ, αλλά το ωραίο σουτ του Τζόουνς κατέληξε στο δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά, ο σκόρερ του συνόλου του Γιούργκεν Κλοπ απείλησε από κοντά αλλά ο Άγιερ ανταπεξήλθε ιδανικά, με άμεση συνέπεια η ισοπαλία με γκολ, με το μικρότερο δυνατό σκορ (1-1), να αποτελεί το αποτέλεσμα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Παρόλα αυτά, στο δεύτερο ημίχρονο εκτυλίχθηκε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, με τα γκολ να «πέφτουν βροχή» και τους φιλοξενούμενους να είναι τελικά αυτοί που ευνοήθηκαν.

Αρχικά, ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 55ο λεπτό «έγραψε» το 2-1, και έφτασε τα 100 γκολ με την φανέλα της ομάδας του, όντας και ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής της που το πετυχαίνει, αλλά οκτώ λεπτά μετά ο Γιάνελτ ισοφάρισε για την ομάδα του, προσδίδοντας μία «άγρια ομορφιά» στην αναμέτρηση.

Ακόμη και έτσι όμως, ο ρυθμός δεν περιορίστηκε. Ο Κέρτις Τζόουνς αυτή την φορά σημάδεψε σωστά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το 2-3 στο 67ο λεπτό, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ένα συγκλονιστικό 12άλεπτο, με ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο θα φτάσει στο τρίποντο, η Μπρέντφορντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη! Ισοφάρισε σε 3-3 με τον Βίσα, έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Άλισον, και εν τέλει εξασφάλισε έναν βαθμό, που έμοιαζε να πήρε με το «έτσι θέλω»!

Το γκολ του Τόνεϊ  στο 89ο λεπτό δεν μέτρησε, το ματς έληξε ισόπαλο, και πιστοποίησε για ακόμη μία φορά πως η Premier League αποτελεί το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα στον κόσμο!

Δημήτρης Μανάκος