Την «ξεκλείδωσε» με Ζέσους! (vid)

Με γκολ του Γκάμπριελ Ζέσους που όποτε σκοράρει στην Πρέμιερ Λιγκ η Σίτι δεν χάνει, οι «πολίτες» έστειλαν μήνυμα για τη διεκδίκηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ επικρατώντας 1-0 της Τσέλσι στο μεγάλο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ»! Πρώτη νίκη του Πεπ επί του Τούχελ στις μεταξύ τους κόντρες! Στις 221 νίκες έφτασε ο Γκουαρδιόλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον προπονητή στην ιστορία της ομάδας του! 



Την «ξεκλείδωσε» με Ζέσους! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι με όλη την υπερδύναμη που έχει μεσοεπιθετικά προσπάθησε να τα βάλει με την ποιότητα της Τσέλσι στην άμυνα και τον τρόπο με τον οποίο ο Τούχελ είχε οχυρώσει την ομάδα του μπροστά από την εστία του Μεντί.

Όσο κι αν προσπαθούσαν οι «πολίτες» με τους Ζέσους, Ντε Μπρόινε και Γκρίλις πίσω από τον Φόντεν που έπαιζε ως «ψευτοεννιάρι», δεν έβγαινε τίποτα. Ούτε από τα κόρνερ που κέρδισαν οι παίκτες του Γκουαρδιόλα, ούτε από τις ελάχιστες φορές που ίσως και να βρήκαν λίγο χώρο για να τρέξουν.

Σε μια από αυτές τις στιγμές, ο Ρόδρι απλά έκανε ένα μακρινό σουτ δίχως τύχη... Η μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41' όταν ο Ζέσους κατέβασε με το στήθος και έκανε το αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως, δεν είχε ούτε ισορροπία, ούτε οπτική προς την εστία.

Η Σίτι ευτύχησε να μην αγχωθεί ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Τσέλσι από νωρίς, με τον Ζέσους στο 51' να κάνει το γυριστό σουτ μπροστά από πολλά κορμιά, τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό οδήγησε τους «μπλε» σε διαφορετική αγωνιστική νοοτροπία, οι Λονδρέζοι ανοίχτηκαν και το παιχνίδι έγινε τρομερά ενδιαφέρον.

Λίγο αργότερα θα μπορούσε και να έχει τελειώσει οριστικά, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα πάνω στη γραμμή έδιωξε το σουτ του Ζέσους από επικίνδυνο γύρισμα του Κανσέλο. Ο Τούχελ κατά τη διάρκεια του ματς άλλαξε τον άξονά του με Χάβερτς και Λόφτους – Τσικ αντί των Καντέ και Ζορζίνιο, στόχος ήταν να δώσει περισσότερη επιθετική διάθεση και στο 62' ήταν οφσάιντ ο Χάβερτς προτού σκοράρει ο Λουκάκου...

Ο Βέλγος περιορίστηκε πολύ, δεν κατάφερε να βοηθήσει, οι «μπλε» δεν είχαν σωστές συνεργασίες, η Σίτι ήταν καλύτερη και πιο αποτελεσματική στα κλεψίματα, στον έλεγχο και στις αντιδράσεις που απαιτούσε η κάθε κατάσταση που αντιμετώπιζε όταν οι Λονδρέζοι είχαν τη μπάλα.

Στο 79' ο Κανσέλο από αριστερά ολομόναχος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, στο 83' ο Μεντί απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Γκρίλις, όμως, δεν «χάλασε» τη Σίτι αυτό, αφού πήρε το 1-0.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης