Πρόταση για άρση της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα!

Μετά από 36 χρόνια απαγόρευσης, ετοιμάζεται πρόταση για να επιστρέψει σταδιακά η επαναφορά πώλησης αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες κατηγορίες.Πρόταση για άρση της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα!

Το 1996, η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ εντός του γηπέδου απαγορεύτηκε με στόχο να μειωθούν τα κρούσματα του χουλιγκανισμού εκείνη την εποχή.

Πλέον, 36 χρόνια αργότερα, υπάρχει το ενδεχόμενο της επαναφοράς του αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Σύμφωνα με τους Times, μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει πρόταση για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει την πώληση αλκοόλ εντός των γηπέδων στις κατηγορίες της National League και League Two.

Η Τρέισι Κράουτς, πρώην υπουργός Αθλητισμού και μέλος των συντηρητικών, τόνισε πως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στα γήπεδα, ειδικά στις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών της Αγγλίας, έχει στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι καιρός να αποκατασταθεί η σχέση αλκοόλ-ποδοσφαίρου»

Στράτος Μαρίνος