Η Τσέλσι εμπνέει σιγουριά για τη διεκδίκηση του τίτλου!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης την περασμένη σεζόν έχει εμφανιστεί... φουριόζα, εμπνέει σιγουριά και στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό τρίτο ενώ διαθέτει και έναν από τους καλύτερους άξονες της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Τόμας Τούχελ να είναι ικανός για να την οδηγήσει στη δόξα μετά από 5 χρόνια.



Η Τσέλσι εμπνέει σιγουριά για τη διεκδίκηση του τίτλου!

Αν όχι τώρα, πότε; Η φετινή Τσέλσι είναι η ομάδα που απολαμβάνεις να παρακολουθείς, μεπαίκτες που έχουν συνοχή και αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο και είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα φαβορί του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τούχελ τη βοήθησε αμυντικά, έκανε τις σωστές κινήσεις επιθετικά και διατήρησε τον κορμό του κέντρου δημιουργώντας ένα σύνολο έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα βρεθεί στο δρόμο του.

Η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη μπορεί και να… σκοράρει

Αδιαμφισβήτητα, η αμυντική λειτουργία της Τσέλσι είναι άψογη στο μεγαλύτερο κομμάτι ενός αγώνα και αυτό φαίνεται από το ένα γκολ που έχει δεχτεί στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα αυτό το γκολ το δέχτηκε όταν αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα απέναντι στη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ.Σε αυτό έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό ο τερματοφύλακας της ομάδας του Λονδίνου, Εντουάρντ Μεντί, με κάποιες θεαματικές και καίριες επεμβάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πέρα από την συνοχή που έχουν οι Ρούντιγκερ και Τιάγκο Σίλβα, βοηθώντας συνεχώς ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχουν και τη δυνατότητα να σκοράρουν.Στο παιχνίδι με την Τότεναμ, ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε μία απίστευτη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του μέχρι τότε ανίκητου Ούγκο Γιορίς. Από την άλλη, ο Γερμανός στόπερ των «μπλε» βρήκε δίχτυα σουτάροντας με τη μία από το ύψος του πέναλτι, σαν άλλος επιθετικός.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Αλόνσο και Τζέιμς, με τους δύο παίκτες να διαθέτουν πολύ καλά χτυπήματα στην μπάλα, ενώ μπορούν να συνεισφέρουν επιθετικά με τα ανεβάσματά τους στην πλάγια γραμμή.

Μία άμυνα που παίζει «επίθεση» είναι ικανή να σε βγάλει από μία δύσκολη θέση και πάντακάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Το κέντρο για Χρυσή Μπάλα και η επιθετικές λύσεις που ζαλίζουν

Μπορεί οι «μπλε» να μην διαθέτουν το βάθος άλλων ομάδων στις θέσεις του κέντρου όμως σίγουρα οι βασικοί τους παίκτες είναι από τους καλύτερους στη θέση τους. Το δίδυμο, Καντέ-Ζορζίνιο μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ενώ, αποκτήθηκε όμως θέλει ακόμα χρόνο προσαρμογής, ο Σαούλ. Γκολ, ασίστ, αλληλοκαλύψεις και κλείσιμο κενών στην άμυνα είναι λίγα από τα «μαγικά» που κάνουν οι δυο τους στον άξονα, σε συνδυασμό με τον εκπληκτικό Κόβατσιτς που έχει ξεκινήσει «φορτσάτος» τη σεζόν με 1 γκολ και 3 ασίστ σε 5 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ.

Επιθετικά, οι λύσεις για την Τσέλσι είναι πολλές και ποιοτικές. Πέρα από την κορυφή της επίθεσης που ο Λουκάκου πρωταγωνιστεί έπειτα από την επιστροφή του στο Λονδίνο και τον Τίμο Βέρνερ που σιγά σιγά αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, η ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή... τρομάζει. Μέισον Μάουντ, Χακίμ Ζιγιέχ, Κάι Χάβερτζ και Κρίστιαν Πούλισικ είναι παίκτες που αγωνίζονται σε πολλές θέσεις πίσω από τον επιθετικό και πραγματικά ο Τούχελ έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο κάθε φορά που κοιτάζει τις επιλογές του.

Η δημιουργικότητα των παικτών αυτών σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Ρομέλου Λουκάκου μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα. Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως οι «μπλε» έχουν σκοράρει και στα 7 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις.

Στράτος Μαρίνος