Πήρε εκδίκηση η Γουέστ Χαμ!

Με γκολ του Λαντσίνι στο «Ολντ Τράφορντ» η Γουέστ Χαμ πέταξε εκτός συνέχειας του Λιγκ Καπ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το τελικό 1-0 και πήρε εκδίκηση για την ήττα της Κυριακής στο πρωτάθλημα! Πέρασαν Λέστερ, Άρσεναλ, Μπράιτον.  



Πήρε εκδίκηση η Γουέστ Χαμ!

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκανε 11 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής απέναντι στον ίδιο αντίπαλο και η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε φοβερά στο ματς καταφέρνοντας να πάρει και το προβάδισμα παντελώς δίκαια με τον Λανσίνι στο 9ο λεπτό.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχοντας βρεθεί να κυνηγούν πλέον στο σκορ, αφυπνίστηκαν, πήραν πρωτοβουλίες, πήραν την κατοχή της μπάλας, όμως γκολ δεν ερχόταν ...

Η Γιουνάιτεντ άρχισε να πιέζει περισσότερο, να κρατάει τη μπάλα, να ψάχνει χώρους και ευκαιρίες, ο Σόλσκιερ πέρασε στο παιχνίδι και τον Μπρούνο Φερνάντες για να δώσει λύσεις, ο Πορτογάλος προκάλεσε αντίκτυπο, όμως, οι Λονδρέζοι αντιστέκονταν σθεναρά. Τελικά η ομάδα του Μόγιες πήρε τη μεγάλη πρόκριση στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ!

Στο «Έμιρεϊτς» η Άρσεναλ είχε το πάνω χέρι από πολύ νωρίς χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλεκσάντρ Λακαζέτ και αυτό το 1-0 ήταν αρκετά φτωχό για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα που είχε ευκαιρίες για να ηρεμήσει τελείως στο παιχνίδι.

Η Γουίμπλεντον θα μπορούσε να είναι υπερήφανη για την προσπάθεια που κατέβαλε, όμως, όλα τελείωσαν με δυο γκολ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τους «κανονιέρηδες» στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εμίλ Σμιθ – Ρόου στο 77' και ο Ενκέτια στο 80' διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Η φοβερή Μπράιτον της φετινής σεζόν μετέφερε την ωραία εικόνα της και τα θετικά αποτελέσματα από το πρωτάθλημα, στο Λιγκ Καπ, προκειμένου να βρεθεί στον 4ο γύρο της διοργάνωσης με το 2-0 επί της Σουόνσι.

Το καλοδουλεμένο και προσεκτικό σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ κατάφερε να σκοράρει δις μέσα σε πέντε λεπτά με τον ίδιο παίκτη στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κόνολι στο 33' και το 38' να κάνει το 2-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τους «γλάρους» να κάνουν και διαχείριση του ρόστερ με τις 11 αλλαγές που πραγματοποίησε ο Πότερ.

Στην επόμενη φάση του Carabao Cup πέρασε και η Λέστερ που βρήκε δυο τέρματα στο δεύτερο μέρος απέναντι στη Μίλγουολ για να εξασφαλίσει μια θέση στον επόμενο γύρο. Οι Αντεμόλα Λούκμαν (50') και Κελέτσι Ιεανάτσο (88') βρήκαν δίχτυα για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της στον θεσμό για φέτος.

Κώστας Ζάλιαρης