Τα 5 «διαμαντάκια» που αξίζουν χρόνο συμμετοχής στο Λιγκ Καπ (pics & vid)

Παίκτες που χαρακτηρίζονται από ταλέντο, όρεξη για παιχνίδι και πολλή δουλειά αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής με τις  ομάδες τους, την ώρα που οι προπονητές ξεκουράζουν τους βασικούς τους παίκτες.



Τα 5 «διαμαντάκια» που αξίζουν χρόνο συμμετοχής στο Λιγκ Καπ (pics & vid)

Το Carabao Cup επιστρέφει αυτή την εβδομάδα και μετά από μία δύσκολη αρχή στη σεζόν, οι μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αναμένεται να δοκιμάσουν νέους παίκτες που υπάρχουν στο ροτέισον για να ξεκουράσουν τους βασικούς που ήδη έχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους.

Την εμφάνισή τους στα γήπεδα είναι αρκετά πιθανό να κάνουν και μερικοί «μικροί» που είτε ξεχώρισαν μέσα από την προετοιμασία του καλοκαιριού είτε απέδειξαν στον προπονητή τους ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ της αντρικής ομάδας. Το England365 βρήκε και σας παρουσιάζει τα 5 διαμαντάκια που αξίζει να παρακολουθήσεις στο Carabao Cup αυτής της εβδομάδας.

¶ντονι Ελανγκά (19 ετών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μόνο άγνωστο δεν είναι αυτό το όνομα για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς ο 19χρονος Σουηδός έχει προλάβει να αγωνιστεί ήδη δύο φορές με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Μάλιστα κατάφερε να βρει και δίχτυα αγωνιζόμενος στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2020-2021 απέναντι στη Γουλβς. Γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση και όμορφα τελειώματα, είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά που διαθέτει η Γιουνάιτεντ στις ακαδημίες της και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο πλάι του μπορεί να μάθει ακόμα περισσότερα.

Κάιντε Γκόρντον (16 ετών, Λίβερπουλ)

Ο μικρότερος της λίστας, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο Γκόρντον αποκτήθηκε από τη Ντέρμπι για 3,4 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα από τα καλύτερα ταλέντα των ακαδημιών της Λίβερπουλ. Ο 16χρονος εξτρέμ εντυπωσίασε τον Γιούργκεν Κλοπ στην προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής απέναντι στη Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη. Διαθέτει ταχύτητα, ευχέρεια στο γκολ και του αρέσει να πατάει στην περιοχή παρότι αγωνίζεται στα «φτερά». Αποτελεί το «next big thing» των «ρεντς» και απόψε έχει την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα.

Ρομέο Λάβια (17 ετών, Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Βέλγος αμυντικός μέσος αναρριχήθηκε γρήγορα στην Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι όντας ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους στην ηλικία του. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς προσπερνώντας συμπαίκτες του που έχουν αγωνιστεί με την ανδρική ομάδα όπως ο Κόουλ Πάλμερ και ο Λίαμ Ντέλαπ. Αποκτήθηκε από την ¶ντερλεχτ τον Ιανουάριο του 2021 και θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που διαθέτουν οι «πολίτες» στις ακαδημίες τους. Με τον Φερναντίνιο να χρειάζεται ξεκούραση και τον Ρόντρι τραυματία, οι πιθανότητες για τον Λάβια είναι με το μέρος του, όμως με τον Πεπ είναι δύσκολο να προβλέψεις την ενδεκάδα.

Τσάρλι Πατίνο (17 ετών, ¶ρσεναλ)

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στην ηλικία του. Ο 17χρονος Πατίνο αγωνίζεται κυρίως στον άξονα και έχει κεντρίσει τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ. Αποκτήθηκε το 2015, σε ηλικία 11 ετών από την Λούτον, τον καιρό που οι Τσέλσι, Σίτι και Τότεναμ σφάζονταν για την υπογραφή του. Ο Αγγλοισπανός εντυπωσιάζει με τον εκπληκτικό έλεγχο της μπάλας και την ευχέρεια που έχει στις πάσες του. Μάλιστα, σε ένα παιχνίδι των ακαδημιών σκόραρε ένα πανέμορφο «σόλο» γκολ  απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αδειάζοντας τον Φιλ Τζόουνς και τσιμπώντας την μπάλα πάνω από τον Ντιν Χέντερσον.

 

Ντέιν Σκάρλετ (17 ετών, Τότεναμ)

Όταν έχεις για φαν τον Ζοζέ Μουρίνιο τότε δεν χρειάζονται και ειδικές συστάσεις. Ο λόγος για τον 17χρονο επιθετικό της Τότεναμ Κ23 που έχει ήδη αγωνιστεί με την ανδρική ομάδα, όταν στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο «Special One» και έγινε ο νεότερος παίκτης που φοράει τη φανέλα της Τότεναμ σε ηλικία 16 ετών. Μάλιστα, με τα «σπιρούνια» να μην καταφέρνουν να αγοράσουν επιθετικό αυτό το καλοκαίρι, ο Σκάρλετ είναι το μοναδικό back up του Χάρι Κέιν στην αιχμή της επίθεσης. Διαθέτει δύναμη και έχει τα χαρακτηριστικά για να εντυπωσιάσει στο μέλλον αγωνιζόμενος στην κορυφή, ωστόσο μοιάζει ερωτηματικό για το αν θα επιλεχθεί από τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο για το παιχνίδι απέναντι στη Γουλβς, στην 2η επιστροφή του Πορτογάλου τεχνικού στο Μολινό.

Στράτος Μαρίνος