Κυρίαρχος ο Τομιγιάσου στο ψηλό παιχνίδι (vid)

Στα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Άρσεναλ, ο Τακεχίρο Τομιγιάσου μοιάζει ανίκητος στον αέρα έχοντας χάσει μόνο μία μονομαχία απέναντι στη Νόριτς, στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ.



Κυρίαρχος ο Τομιγιάσου στο ψηλό παιχνίδι (vid)

Ένα δεξί μπακ με χαρακτηριστικά κεντρικού αμυντικού είναι αυτό που κλέβει την παράσταση στην άμυνα της Άρσεναλ. Ο Τακεχίρο Τομιγιάσου βλέπει τον κόσμο από τα 188 εκατοστά και αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά το διαφορετικό τύπο σώματος από τους υπόλοιπους σε αυτή τη θέση.

Έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να κερδίζουν χωρίς να δεχτούν γκολ, απέναντι σε Νόριτς και Μπέρνλι. Ωστόσο, ο τομέας που ο Ιάπωνας αμυντικός μοιάζει ασταμάτητος είναι το ψηλό παιχνίδι.

Σε δύο παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ έχει καταφέρει να χάσει μόλις μία μονομαχία στον αέρα, έχοντας κερδίσει 10 από τις 11 μάχες που έχει δώσει. Μιλάμε για ένα τρομερά μεγάλο ποσοστό από έναν παίκτη που αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και όχι σαν κεντρικός αμυντικός.

Η σύγκριση με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ικανότατου αμυντικού στο ψηλό παιχνίδι, δείχνει πως ο Ολλανδός σε 5 παιχνίδια έχει μόλις 9 περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα.

Τα πρώτα 152΄λεπτά που έχει αγωνιστεί ο Τομιγιάσου δίνουν ελπίδα στους οπαδούς της Άρσεναλ που επιτέλους βρήκαν ένα δεξιό οπισθοφύλακα που μπορεί να βοηθήσει και στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό κομμάτι.

Στράτος Μαρίνος