Η Τσέλσι έδειξε (και) στην Τότεναμ πως είναι αφεντικό! (vids)

Στην ανάπαυλα του ντέρμπι, τη μέρα που «έφυγε» ο Τζίμι Γκριβς, η Τσέλσι αποφάσισε ότι εκείνη θα ήταν νικήτρια της «μάχης». Εκτέλεσε άψογα την αποστολή της στο δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου παιχνιδιού με την Τότεναμ και έφτασε με ευκολία και κυριαρχία στο τελικό 3-0. Τιάγκο Σίλβα, Καντέ και Ρούντιγκερ οι σκόρερ, κορυφή στην ισοβαθμία με Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ για τους «μπλε».  



Η Τσέλσι έδειξε (και) στην Τότεναμ πως είναι αφεντικό! (vids)

Με εξουθενωτικό ρυθμό, αλλά με την Τότεναμ να έχει πολλή διάθεση και να εμφανίζεται πολύ διαφορετική σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι της αγγλικής πρωτεύουσας.

Η Τσέλσι χρειάστηκε χρόνο να καταλάβει τις κινήσεις του Κέιν που έπαιζε πιο πίσω και κεντρικά για ν' απασχολεί τους Ζορζίνιο και Κόβασιτς, ενώ, οι Χάβερτς, Μάουντ και Λουκάκου μπροστά δεν κατάφερναν να βρεθούν όπως θα ήθελαν.

Οι τρεις τους στο 15ο λεπτό πρωταγωνίστησαν σε αντεπίθεση που βγήκαν τρεις «μπλε» με δυο «σπιρούνια» και ο Μάουντ πρώτα έκανε κακή πάσα προς τον Λουκάκου δεξιά του κι όταν ξαναπήρε τη μπάλα δεν πέτυχε ποτέ το πλασέ όπως θα το επιθυμούσε.

Οι Σον, Ντέλε και Ρεγκιλόν προσπάθησαν να δίνουν ταχύτητα στο παιχνίδι της Τότεναμ και ο Ισπανός φουλ μπακ ξέφυγε κάποια στιγμή από αριστερά τρέχοντας προς την εστία του Κέπα, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Ισπανός πορτιέρε βγήκε και μπλόκαρε ένα κακό κοντρόλ του Σον που επιχείρησε να βρεθεί σε θέση τετ-α-τετ αν και είχε πίεση από αντίπαλο...

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους όλα άλλαξαν στο μεγάλο παιχνίδι και η αποφασιστικότητα μαζί με την αποτελεσματικότητα της Τσέλσι έκαναν την εμφάνισή τους για να έρθουν δυο γκολ για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Στο 49' ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Μάρκος Αλόνσο έκανε το 1-0 και στο 57' ένα σουτ του Καντέ που είχε περάσει με αλλαγή, κόντραρε στον Ντάιερ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 των Πρωταθλητών Ευρώπης. Στο 75' λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ ο Τιάγκο Σίλβα με τον ίδιο τρόπο ξανά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Γιορίς απέκρουσε για να μη γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα για την ομάδα του.

Με τον αέρα που είχαν οι «μπλε» και την προσθήκη και του Βέρνερ στην επίθεση που πέρασε με αλλαγή, το σκορ φαινόταν ότι θα γινόταν πιο επιβλητικό για τους φιλοξενούμενους μέχρι το φινάλε.

Οι επιλογές την τελευταία στιγμή, η έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και ο Γιορίς εμπόδιζαν την ακόμα πιο επιβλητική νίκη της Τσέλσι, που όμως στις καθυστερήσεις με το πλασέ του Ρούντιγκερ στην κίνηση από ασίστ του Βέρνερ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0! 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης