Πέρασε με σωτήρες Λίνγκαρντ και Ντε Χέα!

Ο Λίνγκαρντ εξιλεώθηκε για το λάθος του μεσοβδόμαδα απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις με το γκολ στο 89' και ο Νταβίντ Ντε Χέα έκανε σωτήρια επέμβαση στο πέναλτι του Νομπλ στις καθηστερήσεις δίνοντας τη νίκη στην Μαν. Γιουνάιτεντ με σκορ 2-1 απέναντι στη μαχητική Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Άτκινσον για δύο περιπτώσεις πέναλτι στον Κριστιάνο Ρονάλντο.



Πέρασε με σωτήρες Λίνγκαρντ και Ντε Χέα!

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν δύο φορές με τα σουτ του Τζάροντ Μπόουεν. Από το εικοσάλεπτο και μετά τη σκυτάλη πήρε η Γιουνάιτεντ που βρέθηκε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 27΄όταν ο Φερνάντες σούταρε από πλεονεκτική θέση και ο Φαμπιάνσκι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ με τον Μπενράχμα, όταν στο 30΄ο Αλγερινός επιχείρησε ένα σουτ που βρήκε στο σώμα του Βαράν, ξεγέλασε τον Ντε Χέα και κατέληξε στα δίχτυα. Η απάντηση ήταν άμεση από τη Γιουνάιτεντ, με τον Κριστιάνο να δέχεται την σέντρα από τον Φερνάντες και να νικάει με δεύτερη ευκαιρία τον Φαμπιάνσκι για το 1-1.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με τον Βλάσιτς να σουτάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι και τον Ρονάλντο να μην καταφέρνει να νικήσει για δεύτερη φορά τον Φαμπιάνσκι.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στα 65 δευτερόλεπτα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ρονάλντο να μην καταφέρνει να νικήσει για δεύτερη φορά το Φαμπιάνσκι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα όμως η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που βρήκε κάποια σουτ με καλύτερο το τακουνάκι του Φορνάλς που πέρασε λίγο άουτ. Η υπεροχή της Γιουνάιτεντ στην κατοχή της μπάλας (62%-38%) είχε αναγκάσει τα «σφυριά» να κλειστούν στα καρέ τους και να παραχωρήσουν αρκετά κόρνερ χωρίς ωστόσο να γίνουν απειλητικοί.

Ο Λίνγκαρντ πέρασε στο παιχνίδι στο 73ο λεπτό κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους φίλους της Γουέστ Χαμ μετά και την εξαιρετική θητεία του στην ομάδα του Λονδίνου.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με φρενήρη ρυθμό και τις δύο ομάδες να θέλουν να απειλήσουν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Στο 77΄ο Ρονάλντο θα ανατραπεί από τον Τσουφάλ μέσα στην περιοχή όμως ο Άτκινσον θα συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι, σε μία φάση που ξεσήκωσε τον πάγκο της Γιουνάιτεντ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα στα τελευταία λεπτά, με τα «σφυριά» να αμύνονται αποτελεσματικά απέναντι στην ασφυκτική πίεση των παικτών του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στο 89΄ο Λίνγκαρντ θα δώσει το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ με ένα καταπληκτικό σουτ απέναντι στην ομάδα που τον αναγέννησε, ωστόσο, ο Άτκινσον στο 90+3 θα καταλογίσει πέναλτι σε χέρι του Σο. Ο Νομπλ που μπήκε στο παιχνίδι για να πάρει την εκτέλεση θα βρει εμπόδιο τον Ντε Χέα με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει τη νίκη και τους πολύτιμους 3 βαθμούς.

 

 

Στράτος Μαρίνος