Εντυπωσιακή Μπράιτον, υπέταξε και την Λέστερ στο «Άμεξ» με 2-1 και είναι δεύτερη!

Την ξέφρενη πορεία της στην Premier League συνέχισε η Μπράιτον στην 5η αγωνιστική απέναντι στην Λέστερ, με το σύνολο του Γκρέιχαμ Πότερ να βρίσκει περισσότερα του ενός γκολ κόντρα στις «αλεπούδες» για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, και να κερδίζει πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα!



Εντυπωσιακή Μπράιτον, υπέταξε και την Λέστερ στο «Άμεξ» με 2-1 και είναι δεύτερη!

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν στο «Άμεξ» έχοντας ως βασικό τους στόχο να αποδείξουν τον λόγο που αποτελούν την μοναδική ομάδα, πλην του Big 6, που έχει μπει «σφήνα» ανάμεσα στους μεγάλους.

Πήραν τα ηνία του ματς, απείλησαν αρκετά από στημένες φάσεις, και εν συνεχεία κατάφεραν να προηγηθούν, όταν ο Ντάφι πήρε την κεφαλιά στο 30ο λεπτό, και ο Βέστεργκααρντ σταμάτησε την προσπάθειά του με το χέρι!

Ο Μοπέ, ο οποίος επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά την απουσία του σε δύο διαδοχικά παιχνίδια, «κέρδισε» από τα έντεκα βήματα τον Κάσπερ Σμάιχελ, και το 1-0 στο ημίχρονο, ήρθε να επιβεβαιώσει πως η Μπράιτον μόνο τυχαία δεν βρισκόταν πριν από την έναρξη της αγωνιστικής στην 6η θέση, έχοντας επικρατήσει στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της!

Το προβάδισμα έδωσε «φτερά» στους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, η Λέστερ οπισθοχώρησε και ο τραυματισμός του Μπισούμα στο τέλος του πρώτου μέρους, δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, προς ικανοποίηση όλων, με την αναγκαστική αντικατάστασή του να αναβάλλεται.

Κάπως έτσι, η Μπράιτον συνέχισε με μεγάλη αυτοπεποίθηση την προσπάθειά της, και πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, κατοχύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή της! Ο Ντάνι Γουέλμπεκ πέτυχε το 7ο γκολ του με τους «γλάρους», για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, ύστερα από ασίστ του Τροσάρντ και οι γηπεδούχοι βρήκα δύο γκολ απέναντι στις «αλεπούδες» για πρώτη φορά μετά το 2014, ανεξαρτήτου έδρας!

Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έβγαλε αντίδραση! Ο Τζέιμι Βάρντι πέτυχε στο 61ο λεπτό, το 121ο γκολ του με την φανέλα της Λέστερ στο 251ο παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία, όντας ο πρώτος στην σχετική κατηγορία στην Premier League, έκανε το 2-1 και ξαναέβαλε την ομάδα του στο ματς, αλλά δεν ήταν αρκετό…

Το γκολ του Λούκμαν δέκα λεπτά μετά ακυρώθηκε, το ίδιο συνέβη και στο 86’, που ο Εντίντι βρήκε δίχτυα, και η Μπράιτον «άντεξε», πανηγυρίζοντας μία τεράστια νίκη που την φέρνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά!

 

 

Δημήτρης Μανάκος