«Ξέσπασε» η Άστον Βίλα με τρία γκολ απέναντι στην Έβερτον – ηττήθηκε για πρώτη φορά ο Ράφα Μπενίτεθ στην τρέχουσα σεζόν!

Η καλύτερη Άστον Βίλα της φετινής χρονιάς, έκανε την εμφάνισή της στο Βίλα Παρκ απέναντι στην Έβερτον, με το σύνολο του Ντιν Σμιθ να σκοράρει τρεις φορές σε 10 λεπτά, και να ξυπνάει μνήμες από το μακρινό… 2005, στην 226η συνάντησή τους!



«Ξέσπασε» η Άστον Βίλα με τρία γκολ απέναντι στην Έβερτον – ηττήθηκε για πρώτη φορά ο Ράφα Μπενίτεθ στην τρέχουσα σεζόν!

Επρόκειτο για μία αναμέτρηση που αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούσε μία διαφήμιση της φετινής Premier League, από θέμα ρυθμού και παραγωγικότητας ευκαιριών, μέχρι και το 70ο λεπτό. Απεναντίας μάλιστα, Άστον Βίλα και Έβερτον φαινόταν πως θα μείνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο «μηδέν», μετά την «λευκή» ισοπαλία τους τον Μάιο του 2021, στο ίδιο γήπεδο!

Όπως αποδείχθηκε όμως, δύο στιγμές ήταν αρκετές, ακόμη και αν αυτές έλαβαν χώρα σε διάστημα 180 δευτερολέπτων, με την αλλαγή του Μπέιλι να αποδεικνύεται κομβική. Αρχικά ο Κας άνοιξε το σκορ στο 66ο λεπτό, εν συνεχεία ο Ντιν της Έβερτον σκόραρε σε… λάθος εστία για τρίτη φορά στην καριέρα του, για να έρθει στο 75’ ο νεοεισελθών Τζαμαϊκανός και να σκοράρει για πρώτη φορά στην Premier League.

Το 3-0 ήταν γεγονός, το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ δεν βρήκε δίχτυα μόλις για πρώτη φορά στην τρέχουσα χρονιά, ενώ οι εντυπωσιακοί γηπεδούχοι «ξεκλείδωσαν» την επιθετική τους λειτουργία, η οποία μετά την φυγή του Τζακ Γκρίλις φάνταζε μπλοκαρισμένη.

Για την ιστορία μάλιστα, η νίκη της Άστον Βίλα αποτελεί την 2η πιο ευρεία επικράτησή της απέναντι στα «ζαχαρωτά» κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα το 2005, και το αλησμόνητο 4-0 του «Βίλα Παρκ» να μην ισοφαρίζεται, αλλά να αναβιώνει ξανά!

Δημήτρης Μανάκος