Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Άρσεναλ – πέρασε δίχως να εντυπωσιάσει από το «Τερφ Μουρ»! (vid)

Μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη για την ψυχολογία της πέτυχε η Άρσεναλ απέναντι στην Μπέρνλι, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 1-0 στο «Τερφ Μουρ» χάρη στο γκολ-φάουλ του Μαρτίν Όντεγκααρντ. Δεν εντυπωσίασε η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία πήρε πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, για πρώτη φορά, μετά το 5/5 στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου.



Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Άρσεναλ – πέρασε δίχως να εντυπωσιάσει από το «Τερφ Μουρ»! (vid)

Μπορεί η Άρσεναλ να μην εντυπωσιάζει την δεδομένη χρονική στιγμή με τις εμφανίσεις της, όμως όπως και απέναντι στη Νόριτς στο «Έμιρεϊτς», έτσι και κόντρα στην Μπέρνλι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε την ουσία, επικρατώντας με το ελάχιστο δυνατό σκορ, με 1-0!

Στο πρώτο μέρος, οι «κανονιέρηδες» δεν κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, όντες στατικοί και δίχως ιδιαίτερες εμπνεύσεις. Σε κανονική ροή αγώνα μάλιστα η Μπέρνλι έμοιαζε πιο απειλητική, αλλά την λύση έδωσε μία… στατική φάση. Ένας τρόπος δηλαδή, τον οποίο αρέσκεται να φέρνει εις πέρας ο Μαρτίν Όντεγκααρντ, αποτελώντας τον πρώτο Νορβηγό στην Premier League που σκοράρει με φάουλ τα τελευταία 9 χρόνια!

Στο 30ο λεπτό ο Μπουκάγιο Σάκα κέρδισε το φάουλ εκτός περιοχής, και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Νορβηγός, πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Το σημείο ήταν εξαιρετικό για το αριστερό του πόδι, και η προσπάθειά του δεν άφησε περιθώρια στο Νικ Πόουπ.

Το 1-0 στο «Τερφ Μουρ» ήταν γεγονός, και το πρώτο γκολ της Άρσεναλ σε πρώτο ημίχρονο, ύστερα από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες στέφθηκε από επιτυχία! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, αλλά το κοντρόλ του Σάκα δεν αποδείχθηκε ιδανικό.

Το προβάδισμα της Άρσεναλ ωστόσο, δεν φάνηκε να απογοητεύει το σύνολο του Σον Ντάις, το οποίο επιχείρησε να εντείνει την πίεσή του με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, απειλώντας κατά βάση από… αέρος. Η υπεροχή των γηπεδούχων δεν μετουσιώθηκε σε απειλητική προσπάθεια, οι Γουάιτ και Γκάμπριελ έμοιαζαν για δεύτερο συνεχόμενο ματς εξαιρετικοί, και η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 52ο λεπτό, με τον Σμιθ Ρόου να κάνει αδύναμο τελείωμα από πλεονεκτική θέση.

Ό,τι πιο αξιόλογο έλαβε χώρα μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήταν η αποθέωση που γνώρισε ο Κορνέ, το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα της Μπέρνλι, που πέρασε στο ματς στο 57ο λεπτό κάνοντας ντεμπούτο, και τρία λεπτά μετά απείλησε, με τον Ράμσντειλ να αποκρούει!

Έκτοτε η Άρσεναλ απορρόφησε την πίεση, ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας της βρήκε την μπάλα στο 71ο λεπτό και ο VAR πήρε πίσω την αρχική υπόδειξη του Τέιλορ για πέναλτι! Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους στην τρέχουσα Premier League!

 

 

Δημήτρης Μανάκος