Γουλβς - Μπρέντφορντ 0-2: Το «τσίμπημα» της Μπρέντφορντ ισοπέδωσε τους «λύκους»

Η νεοφώτιστη άλωσε το Μολινό και πήρε την πρώτη της νίκη μετά την πρεμιέρα με επιβλητικό τρόπο απέναντι στους «λύκους» του Μπρούνο Λάγκε που πλέον μετράνε 4 ήττες σε 5 παιχνίδια στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.



Γουλβς - Μπρέντφορντ 0-2: Το «τσίμπημα» της Μπρέντφορντ ισοπέδωσε τους «λύκους»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γουλβς να έχει τη μπάλα στα πόδια και τη Μπρέντφορντ να αμύνεται ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι το γκολ στο 8ο λεπτό όμως ο Εμπεουμό βρέθηκε σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του Τόνεϊ ακυρώθηκε. Οι «λύκοι» συνέχισαν να πιέζουν τη Μπρέντφορντ κυρίως από τα αριστερά με τις επελάσεις του Αντάμα Τραορέ χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ραγιά.

Στο 26ο λεπτό, ο Μαρσάλ θα γκρεμίσει τον Τόνεϊ μέσα στην περιοχή μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, με τον διαιτητή του αγώνα να καταλογίζει πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Ο Σα δεν κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του επιθετικού της Μπρέντφορντ και ο Άγγλος επιθετικός θα κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα. Μόλις 2 λεπτά μετά το πρώτο γκολ, ο Τόνεϊ βρήκε και δεύτερο μετά την ολιγωρία στην άμυνα της Γουλβς όμως ο 25χρονος χρησιμοποίησε το χέρι του για να επωφεληθεί και έτσι το γκολ ορθώς ακυρώθηκε.

Στο 30΄ήταν σειρά της Γουλβς να απειλήσει με τον Αντάμα Τραορέ να σουτάρει και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ραγιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τόνεϊ θα κάνει μία όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά, θα «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Εμπεουμό για το 2-0 και την απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο ο Εμπεουμό εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νέβες έξω από την περιοχή όμως το πλασέ του ήταν απογοητευτικό. Η Γουλβς συνέχισε να μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει με το χρόνο να είναι εναντίον της και τον Χουάνγκ, που πέρασε στο παιχνίδι για να βοηθήσει επιθετικά, να μην μπορεί να βρει τους χώρους που χρειάζεται για να γίνει απειλητικός.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 64ο λεπτό όταν ο Μπαπτίστ όντας ήδη κιτρινισμένος από το διαιτητή, τράβηξε παρατεταμένα τον αντιπαλό του και πήρε από νωρίς την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι «λύκοι» είχαν σημαντική ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ στο 67΄όμως ο Χουάνγκ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Ραγιά από πλεονεκτική θέση.

Ο χρόνος κυλούσε και ακόμη και η είσοδος του Ντάνιελ Ποντένσε δεν κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η Γουλβς να μην μπορεί να βρει το γκολ που θα την βάλει και πάλι στη διεκδίκηση έστω και της ισοπαλίας. Στο 87΄ο Τραορέ θα σεντράρει για το κεφάλι του Χιμένες όμως ο Μεξικανός θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.

Η Μπέντφορντ έφτασε κοντά και στο 3-0 ωστόσο το σουτ του Εμπουεμό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζοσέ Σα.  Ούτε το σουτ του Ρούμπεν Νέβες στις καθυστερήσεις του αγώνα άλλαξε τις ισορροπίες με το 2-0 να είναι και το τελικό σκορ, τη Μπρέντφορντ να πετυχαίνει μεγάλη νίκη εκτός έδρας μετά από 74 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και τη Γουλβς να γνωρίζει την 4η ήττα σε 5 παιχνίδια και την 3η συνεχόμενη μέσα στο Μολινό.

 

Στράτος Μαρίνος