Λιντς: Ξεκίνημα με 0/5 για πρώτη φορά μετά το 1946 στην πρώτη κατηγορία!

«Κακό» χαρακτηρίζεται ως στιγμής το ξεκίνημα που πραγματοποιεί η Λιντς στην Premier League, με το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα να παραμένει δίχως νίκη έπειτα από τις πρώτες πέντε αναμετρήσεις, για πρώτη φορά μετά το μακρινό… 1946-47, στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία!



Λιντς: Ξεκίνημα με 0/5 για πρώτη φορά μετά το 1946 στην πρώτη κατηγορία!

Πέρυσι αναγνωρίστηκε από όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου ως μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Premier League, αναλογικά με το ποδόσφαιρο που παρήγαγε και τον τρόπο με τον οποίο επέλεγε να αντιμετωπίσει κάθε λογής αντίπαλο. Δεν φοβόταν, σκόραρε ακατάπαυστα και δεν επηρεαζόταν από αρνητικά αποτελέσματα, που συχνά-πυκνά συνοδεύονταν με μεγάλα σκορ, πράγμα απόλυτα λογικό.

Ένας τόσο επιθετικός τρόπος παιχνιδιού άλλωστε είναι δυνατό να έχει και συνέπειες. Και όμως… Η Λιντς άντεξε, έμαθε να αγωνίζεται έτσι, και η παραμονή της στην Premier League επετεύχθη με χαρακτηριστική ευκολία. Όπως και η συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας του Μαρσέλο Μπιέλσα. Αμφότερες πλευρές έμοιαζαν ικανοποιημένες, και η Λιντς ξεκίνησε να δρομολογεί τις μεταγραφικές εξελίξεις για τη νέα σεζόν, με την προσθήκη του Ντάνιελ Τζέιμς να είναι αυτή που πραγματικά εντυπωσίασε.

Παρά ταύτα, η επιτυχημένη περσινή σεζόν, και μία απροσδόκητη το δίχως άλλο μεταγραφή, δεν εξασφαλίζει την επιτυχία. Το αντίθετο μάλιστα. Η Λιντς ούτως ή άλλως, πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου στη σύγχρονη ιστορία της.

Δεν έχει επικρατήσει σε καμία από τις πέντε αναμετρήσεις που έχει δώσει, και γυρνάει στο μακρινό… 1946-47, όπου ήταν η τελευταία φορά που ένα αντίστοιχο επίτευγμά της έλαβε χώρα!

Πρόκειται μάλιστα μόλις για την τέταρτη φορά που πραγματοποιεί ένα τόσο κακό ξεκίνημα ανεξαρτήτου κατηγορίας, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να χρονολογείται πριν από 36 χρόνια και να την βρίσκει στην «σημερινή» Championship.

Πέραν των αρνητικών ρεκόρ όμως, η Λιντς καλείται να αποδείξει πως έχει τη δυνατότητα να ορθοποδήσει. Να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί της, και να επιστρέψει στα αποτελέσματα που θα της δώσουν το πρώτο τρίποντο της σεζόν!

 

Δημήτρης Μανάκος