Ντέκλαν Ράις: Ένας αρχηγός ετών 22

Ο Ντέκλαν Ράις φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην 150η εμφάνιση με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, έκανε ντεμπούτο στο Γιουρόπα Λιγκ, σκόραρε ένα «αρχηγικό» γκολ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, όλα αυτά στα 22 του χρόνια.



Ντέκλαν Ράις: Ένας αρχηγός ετών 22

Η Γουέστ Χαμ έφυγε νικήτρια από την Κροατία επικρατώντας με 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και επισημοποίησε την αρχή μιας νέας εποχής για το σύλλογο, γεμάτη διακρίσεις και αγώνες στην Ευρώπη.

MVP της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να είναι κανείς άλλος παρά μόνο ο Ντέκλαν Ράις. Ο 22χρονος μέσος, πραγματοποίησε την 150η εμφανισή του με τα «σφυριά» και μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Ράις κατάφερε να βρει το 6ο γκολ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και μόλις πρώτο μακριά από την έδρα της ομάδας ενώ παράλληλα ήταν καταπληκτικός στο χώρο του κέντρου.

Τα στατιστικά του λένε όλη την αλήθεια, με τον Άγγλο διεθνή έχει 64 επαφές με την μπάλα, 98,2% ευστοχία στις πάσες, αστοχώντας μόλις μία από τις 54 που επιχείρησε ενώ κατάφερε να ανακτήσει την μπάλα 5 φορές.

Παράλληλα, κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, κλείνοντας τους διαδρόμους στον άξονα και μην αφήνοντας χώρο στους Κροάτες να επιχειρήσουν κάποια επικίνδυνη κάθετη μπαλιά.

Η ηγετική του ικανότητα μόλις στα 22 χρόνια είναι αξιοθαύμαστη και δικαιολογημένα, αρκετοί μεγάλοι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Στράτος Μαρίνος