Στην 3η θέση στην κατάταξη της FIFA η Αγγλία!

Η 3η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και το Βέλγιο, είναι και επίσημα η εθνική Αγγλίας, απόρροια της τρομερής της πορείας στο Euro 2020 αλλά και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.



Στην 3η θέση στην κατάταξη της FIFA η Αγγλία!

Για πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο του 2012, τα «τρία λιοντάρια» βρίσκονται στην 3η θέση της κατάταξης της FIFA για τις καλύτερες εθνικές ομάδες.

Η Αγγλία εξαργύρωσε την καλή της πορεία στο Euro 2020, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και τις εκπληκτικές εμφανίσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ.

Μόνο η Βραζιλία και το Βέλγιο βρίσκονται πάνω από την Αγγλία, στη 2η και 1η θέση αντίστοιχα.

Τα «τρία λιοντάρια» βρίσκονταν στην 13η θέση όταν ανέλαβε τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δείχνοντας έτσι την επιρροή και την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει ο 50χρονος τεχνικός.

Η FIFA αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτή την κατάταξη στην κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ το 2022, με αποτέλεσμα η Αγγλία να είναι μία από τις 7 ομάδες (συμπεριλαμβανομένων και τον διοργανωτών) που θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αποφεύγοντας ομάδες όπως η Βραζιλία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία.

 

Στράτος Μαρίνος