Τζόρνταν Χέντερσον: Ο αρχηγός σκόραρε και έκρινε αναμέτρηση της Λίβερπουλ μετά από επτά χρόνια!

Ένα εξαιρετικό ματς που χαρακτηρίστηκε από ανατροπή στην… ανατροπή, και αδιάκοπο ρυθμό μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, έμελλε να κριθεί από μία έμπνευση του αρχηγού της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον. Η Μίλαν αιφνιδιάστηκε, δεν βρήκε απάντηση και το τελικό 3-2, σηματοδότησε το πρώτο γκολ του Άγγλου που κρίνει παιχνίδι των «κόκκινων», μετά από επτά χρόνια.



Τζόρνταν Χέντερσον: Ο αρχηγός σκόραρε και έκρινε αναμέτρηση της Λίβερπουλ μετά από επτά χρόνια!

Στο άκουσμα της είδησης της ανανέωσης της συνεργασίας του με την Λίβερπουλ, οι φίλοι των «κόκκινων» ενθουσιάστηκαν. Αναμενόμενο. Δεν μιλάμε για έναν απλό ποδοσφαιριστή, ή για έναν ιδιαίτερα ποιοτικό παίκτη που φόρεσε την βαριά φανέλα της ομάδας, πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές σεζόν και αποχώρησε για ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν στην περίπτωση του Τζόρνταν Χέντερσον. Το αντίθετο μάλιστα. Μιλάμε για έναν ηγέτη, και για τον μοναδικό αρχηγό στην ιστορία της Λίβερπουλ που έχει κατακτήσει τουλάχιστον μία φορά κάθε έναν τίτλο, στις διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

Αυτός λοιπόν, έμελλε να κρίνει και την πρεμιέρα της Λίβερπουλ στο Champions League στο «Άνφιλντ». Σε ένα «τρελό» ματς, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από τα όρια της περιοχής, «έγραψε» το 3-2 και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Πρόκειται άλλωστε μόλις για το πρώτο του γκολ σε κανονική ροή αγώνα την τελευταία διετία, και για το δεύτερο που κρίνει κάποια αναμέτρηση, μετά από αυτό απέναντι στην Σουόνσι το 2014!

Με ανάλογο τρόπο άλλωστε είχε επιτευχθεί και τότε το τελικό 1-0 στο «Λίμπερτι» και ο Χέντερσον απέδειξε απέναντι στη Μίλαν, πως ακόμη και αν δεν είναι 24 αλλά 31, την στόφα του ηγέτη δεν δείχνει διατεθειμένος να την απολέσει…

Δημήτρης Μανάκος