Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 6-3: «6άρα» με σούπερ Γκρίλις για τους «πολίτες» (vid)

Σε έναν αγώνα με 9 γκολ και μπόλικο θέαμα, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έπιασε τρομερή απόδοση όμως κατάφερε να επικρατήσει με 6-3 απέναντι στη Λειψία που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για περίπου 15 λεπτά λόγω της αποβολής του Ανχελίνιο. 



Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 6-3: «6άρα» με σούπερ Γκρίλις για τους «πολίτες» (vid)

Στο 300ο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Σίτι, οι «πολίτες» σκόραραν 5 φορές, δέχτηκαν 3 γκολ από τον Κρίστοφερ Ενκουνκού και διέυρυναν το σερί τους που τους ήθελε να κερδίζουν 7 συνεχόμενα παιχνίδια στο Έτιχαντ απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Πρωταγωνιστής ο Τζακ Γκρίλις που σκόραρε και μοίρασε μία ασίστ στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Γκουλάτσι. Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε στο 15ο λεπτό με τον Όλμο να επιχειρεί ένα βολέ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα να καταλήγει απελπιστικά άουτ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Γκρίλις θα εκτελέσει το κόρνερ ο Άκε θα πάρει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και θα ανοίξει το σκορ για τους πολίτες, μόλις στην πρώτη τους τελική στο παιχνίδι.

Το ημίχρονο κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τους «σίτιζενς» να έχουν την κατοχή και να επιχειρούν να τρυπήσουν την άμυνα της Λειψίας από τα άκρα. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε και το 2-0 στο 28΄, με τον Ντε Μπρόινε να περνάει με μαγικό τρόπο ανάμεσα από τρεις αμυντικούς, να σεντράρει από τα δεξιά και τον Νόρντι Μουκιέλε να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι «ταύροι» βρήκαν απάντηση με τον Αντρέ Σίλβα να σκοράρει με τη συμπλήρωση 35 λεπτών όμως ο Πορτογάλος θα υποδειχθεί σε αντικανονική θέση και το σκορ θα παραμείνει στο 2-0. Τελικά η Λειψία θα μειώσει στο σκορ στο 42΄με τον Μουκιελέ να κάνει μια κεφαλιά-πάσα για τον Ενκουνκού και ο Γάλλος να νικάει τον Έντερσον έπειτα από την κάκιστη αμυντική λειτουργία των παικτών της Σίτι. Το ημίχρονο επιφύλασσε ακόμη ένα γκολ, με τον Μάχρεζ να σκοράρει από τα 11 βήματα έπειτα από το χέρι του Κλόστερμαν μέσα στην περιοχή και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 50΄ο Ενκουνκού θα βρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και θα μειώσει σε 3-2 δίνοντας και πάλι ελπίδα στους «ταύρους». Στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Τζακ Γκρίλις, έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια, θα κεραυνοβολήσει την εστία του Γκουλάτσι και θα κάνει το 4-2 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 56΄. Δυστυχώς για τον Καταλανό τεχνικό, ο Ρόντρι ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και αντικαταστάθηκε από τον Ιλκάι Γκιούντογκαν.

Η Σίτι θα πετύχει και 5ο γκολ με τον Φεράν Τόρες ωστόσο το γκολ θα ακυρωθεί ως οφσάιντ σε μία αρκετά οριακή φάση που ελέγχθηκε από το VAR. Η Λειψία έψαξε να βρει μία απάντηση όμως το σουτ του Ζομποσλάι κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Έντερσον, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα. Οι «ταύροι» κατάφεραν εν τέλει να μειώσουν στο σκορ στο 73΄με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού να σκοράρει το τρίτο προσωπικό του γκολ στην τρίτη του τελική στο παιχνίδι και να μειώνει σε 4-3.

Η χαρά των παικτών της Λειψίας δεν κράτησε για πολύ, αφού μόλις 2 λεπτά αργότερα, με ένα πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή ο Ζοάο Κανσέλο θα νικήσει για 5η φορά στη βραδιά τον Γκουλάτσι και θα διαμορφώσει το 5-3. Οι Γερμανοί τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες έπειτα από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του πρώην παίκτη των «σίζιτενς», Ανχελίνιο. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 81΄, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-3, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.Το 6-3 παρέμεινε μέχρι και το τέλος του αγώνα, με την Σίτι να κερδίζει τους τρεις βαθμούς πριν το ταξίδι της στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Άκε, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε (Φόντεν 71΄), Ρόντρι (Γκιούντογκαν 60΄), Μπερνάρντο Σίλβα (Ρόντρι 60΄), Μάχρεζ, Τόρες (Στέρλινγκ 71΄), Γκρίλις (Ζεσούς 81΄)

Λειψία (Τζέσε Μαρς): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Μουκιέλε, Ανχελίνιο, Άνταμς, Λάιμερ (Χαϊντάρα 61΄), Όλμο (Μπρόμπεϊ 73΄), Φόρσμπεργκ (Ζομποσλάι 61΄), Ενκουνκού (Γκβαρντιόλ 81΄), Σίλβα (Πόουλσεν 61΄)

 

Στράτος Μαρίνος