Μάντσεστερ Σίτι: 7 σερί νίκες και γκολ 24-6 στο Έτιχαντ απέναντι σε γερμανικές ομάδες!

Η Μάντσεστερ Σίτι κάνει πρεμιέρα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Λειψία στο Έτιχαντ, το γήπεδο που τα τελευταία χρόνια αποτελεί απόρθητο φρούριο για όποια γερμανική ομάδα έχει περάσει.



Μάντσεστερ Σίτι: 7 σερί νίκες και γκολ 24-6 στο Έτιχαντ απέναντι σε γερμανικές ομάδες!

Ήρθε η ώρα του Τσάμπιονς Λιγκ για τους πολίτες που φέτος θέλουν να πιουν νερό και όχι απλά να φτάσουν στην πηγή. Παρά το χαμένο περυσινό τελικό, η Σίτι έχει ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να κατακτήσει το «τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά», το ίδιο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα που ακόμα δεν το έχει καταφέρει με τους «πολίτες».

Φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι προς το όνειρο ξεκινάει στο Έτιχαντ απέναντι στη Λειψία του Τζέσι Μαρς και παρόλο που δεν έχουν ξαναβρεθεί αντίπαλοι, η προϊστορία γέρνει προς τη μεριά της ομάδας του Μάντσεστερ.

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της απέναντι σε γερμανικό σύλλογο τα τελευταία σχεδόν 8 χρόνια στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τελευταία ομάδα που το καταφέρνει αυτό να είναι η Μπάγερν Μονάχου στις 2 Οκτωβρίου του 2013 όταν και επικράτησε με 1-3.

Έκτοτε, οι «Πολίτες» μετρούν 7 συνεχόμενες νίκες με γκολ 24 υπέρ και 6 κατά, με την ευρύτερη νίκη να επιτυγχάνεται απέναντι στη Σάλκε όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε με το ευρύ 7-0. Αυτό σημαίνει πως ο Πεπ δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα από γερμανική ομάδα καθώς βρίσκεται από το 2016 στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια που έχει κερδίσει η Σίτι στο Έτιχαντ:

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ 2-1 (2021)

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 2-0 (2021)

Μάντσεστερ Σίτι – Σάλκε 7-0 (2019)

Μάντσεστερ Σίτι – Χόφενχαϊμ 2-1 (2018)

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 4-0 (2016)

Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 4-2 (2015)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου 3-2 (2014)

Στράτος Μαρίνος