Εντουάρντ Μεντί: Εκπληκτικοί οι αριθμοί του Γάλλου που έφτασε τις 50 εμφανίσεις με την Τσέλσι!

Τον λόγο που η έλευση του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι σηματοδότησε και την καθιέρωση του Εντουάρντ Μεντί κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, αποδεικνύει διαρκώς ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας, ο οποίος συμπλήρωσε αισίως 50 ματς με τους «μπλε» σε όλες τις διοργανώσεις, «γράφοντας» ένα νέο ρεκόρ.



Εντουάρντ Μεντί: Εκπληκτικοί οι αριθμοί του Γάλλου που έφτασε τις 50 εμφανίσεις με την Τσέλσι!

Πολλές φορές οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μπορεί να μην δύναται να επηρεάσουν την εξέλιξη μίας αναμέτρησης, αλλά και μόνο η παρουσία τους, αναδεικνύει πτυχές του παιχνιδιού για τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί ο Εντουάρντ Μεντί. Ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας της Τσέλσι, ο οποίος κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο, να δώσει 50 ματς με τους «μπλε» σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε περισσότερα από το 50% των αναμετρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Μεντί δεν έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του σε 29 ενενηντάλεπτα, ενώ με το clean sheet που πραγματοποίησε απέναντι στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (10) έφτασε τα 10 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πλέον, αποτελεί τον κορυφαίο της σχετικής λίστας, μετά τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος χρειάστηκε ένα ματς λιγότερο για να φτάσει στον αντίστοιχο, διψήφιο αριθμό.

Δημήτρης Μανάκος