Αρκούσε μισή ευκαιρία στον Big Rom! (vid)

Ο Ρομέλου Λουκάκου συνεχίζει να σκοράρει δίχως σταματημό και αυτή τη φορά το έκανε με... μισή ευκαιρία για το τελικό 1-0 της Τσέλσι επί της Ζενίτ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στην έναρξη της φάσης των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ δύσκολη επικράτηση για τους Λονδρέζους που πλέον έχουν μπροστά τους το ντέρμπι με την Τότεναμ το απόγευμα της Κυριακής.



Αρκούσε μισή ευκαιρία στον Big Rom! (vid)

Η Τσέλσι έπρεπε να μοχθήσει για να πάρει αυτό το παιχνίδι. Κι αφού η Ζενίτ έδειξε στα πρώτα λεπτά ότι θα μπορούσε να αιφνιδιάσει και επιθετικά, όταν οι «μπλε» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων είχαν ν' αντιμετωπίσουν ένα πολύ ισχυρό ρωσικό τείχος.

Το μπλοκάρισμα και ορθό μαρκάρισμα του Ρομέλου Λουκάκου, η σθεναρή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων και οι μάταιες προσπάθειες των Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Ζίγιεχ και Μάουντ, έδιναν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ρωσική αντίσταση στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη τελική των Λονδρέζων προς την αντίπαλη εστία ήρθε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους από ένα σουτ του Ζίγιεχ το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κρίτσιουκ.

Και αφού έβλεπε τους συμπαίκτες του να μην τα καταφέρνουν, ο Ρούντιγκερ στο 50' έκανε εκπληκτική ενέργεια κουβαλώντας τη μπάλα από την άμυνα μέχρι τη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που δοκίμασε έφυγε λίγο άουτ. Οι «μπλε» προσπάθησαν ν' αυξήσουν την πίεσή τους, ευτυχώς για εκείνους ο Ρούντιγκερ στο 61' πρόλαβε το τετ-α-τετ του Αζμούν και τελικά η λύση δόθηκε στο 69'.

Ο Ρομέλου Λουκάκου από σέντρα του Αθπιλικουέτα στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά για να γράψει το 1-0 και να πετύχει το 14ο γκολ του στα 14 τελευταία ματς που έχει παίξει στις διοργανώσεις της UEFA! Αφού αποφεύχθηκε και το σοκ σε φάση με τον Τζιούμπα που δεν πρόλαβε να βάλει σωστά την προβολή στο 80' μπροστά από τον Μεντί, οι «μπλε» πανηγύρισαν την δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα των φετινών ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης