Έβερτον: Ανασταίνει «νεκρούς» και φιγουράρει ανάμεσα στα μεγαθήρια με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ

Ο Ράφα Μπενίτεθ ξέρει τι κάνει, έχει φέρει την Έβερτον στην κορυφή της κατηγορίας με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ και έχει καταφέρει να αναστήσει τις καριέρες των Ντεμαράι Γκρέι και Άντρος Τάουνσεντ, που πλέον παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας.



Έβερτον: Ανασταίνει «νεκρούς» και φιγουράρει ανάμεσα στα μεγαθήρια με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ

Ήταν να μην τη θυμώσει η Μπέρνλι. Η Έβερτον ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 μέσα σε 379 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας 3 γκολ και έφτασε τους 10 βαθμούς στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Στους 10 βαθμούς βρίσκονται και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τσέλσι που δεν έχουν ηττηθεί ακόμα στα πρώτα 4 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Κάτω από την Έβερτον και με ένα βαθμό λιγότερο καραδοκούν η Σίτι και η Τότεναμ και περιμένουν το στραβοπάτημα των «ζαχαρωτών» για να τα ξεπεράσουν.

Ωστόσο αυτό δεν θα είναι και πολύ εύκολο μιας και ο Ράφα Μπενίτεθ έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας, με ένα ρόστερ που το καλοκαίρι ενισχύθηκε με μόλις 2 εκατομμύρια ευρώ και τον Αγγλοτζαμαϊκανό Ντεμαράι Γκρέι. Ο 25χρονος εξτρέμ δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν και τα «ζαχαρωτά» έκαναν την κρούση τους και απέκτησαν ένα παίκτη με 3 γκολ σε 2 χρόνια στο πρωτάθλημα.

Ο Γκρέι έβαλε την τελευταία πινελιά στην νίκη επί της Μπέρνλι, έφτασε τα 3 γκολ σε 5 παιχνίδια και ισοφάρισε την επίδοσή του από τα τελευταία δύο χρόνια μαζί. Ο Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να «αναστήσει» μια καριέρα με σταθερά πτωτική πορεία και πλέον συμβάλει και με το παραπάνω στην Έβερτον των οικονομικών προβλημάτων και του FFP. Ο Άγγλος εξτρέμ δεν είναι ο μοναδικός που είδε την καριέρα του να ανασταίνεται από το πουθενά.

Ο Άντρος Τάουνσεντ αποχώρησε το καλοκαίρι από την Κρίσταλ Πάλας ως ελεύθερος και ο Μπενίτεθ δεν έχασε πολύ χρόνο. Κινήθηκε αστραπιαία και έκλεισε στην Έβερτον έναν παίκτη που κανείς δεν περίμενε πως μπορεί να αγωνιστεί ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Άγγλος μοιάζει αναγεννημένος στα «ζαχαρωτά», μετράει ήδη 1 γκολ και 2 ασίστ στα πρώτα 4 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και συνεχίζει ακάθεκτος.

Το εκπληκτικό γκολ απέναντι στη Μπέρνλι, φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή για τον Τάουνσεντ που πλέον στα 30 του χρόνια δεν έχει τα τρεξίματα που είχε παλαιότερα στην Πάλας και την Τότεναμ, όμως η ωριμότητα στο παιχνίδι του σε συνδυασμό με την τρέλα των υπολοίπων στην επίθεση της Έβερτον, καθιστά τα «ζαχαρωτά» επικίνδυνα για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε αν η ομάδα του Μπενίτεθ θα κρατήσει ζωντανούς τους δύο παίκτες, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της υπό τις οδηγίες του Ισπανού ή θα μείνει στην καλή αρχή, βουλιάζοντας σιγά σιγά στον βαθμολογικό πίνακα.

Πάντως στο Λίβερπουλ, οι οπαδοί είναι εκστασιασμένοι και αναμένουν την συνέχεια με τεράστια ανυπομονησία…

Στράτος Μαρίνος