Άρσεναλ: Το πρώτο της γκολ στην σεζόν ήρθε για έβδομη συνεχόμενη φορά από επιθετικό της

Μία πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Άρσεναλ απέναντι στη Νόριτς στην 4η «στροφή» της Premier League, με τον αρχηγό της Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του, συνεχίζοντας μία παράδοση που διατηρείται από το 2014 και αφορά τους επιθετικούς της!



Άρσεναλ: Το πρώτο της γκολ στην σεζόν ήρθε για έβδομη συνεχόμενη φορά από επιθετικό της

Ένα αποτέλεσμα που αν δεν ήταν το αναμενόμενο, ήταν δυνατό να επιφέρει σημαντικές εξελίξεις, έλαβε χώρα στο Έμιρεϊτς στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Νόριτς, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το πρώτο τους γκολ και την πρώτη τους επικράτηση στην Premier League, μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Η Άρσεναλ είχε «ισοφαρίσει» το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της, το οποίο είχε συμβεί το 1955, και βρέθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, και για δεύτερη μετά την σεζόν 1974-75.

Τα αρνητικά αυτά ρεκόρ, όπως ήταν φυσιολογικό, άγχωσαν την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, αλλά όχι τον πρώτο της σκόρερ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος βρήκε δίχτυα για τέταρτη φορά στην σεζόν, και για πρώτη στην Premier League.

Το γκολ του απέναντι στη Νόριτς στο 66ο λεπτό διατήρησε μία άτυπη παράδοση που έχουν χτίσει οι «κανονιέρηδες» την τελευταία επταετία. Το 2014 άλλωστε ήταν η τελευταία φορά που το πρώτο γκολ της σεζόν για την Άρσεναλ δεν ήρθε από επιθετικό, αλλά από κεντρικό αμυντικό.

Ο λόγος για τον Λορέντ Κοσιελνί, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (2-1). Έκτοτε η Άρσεναλ πανηγύρισε για πρώτη φορά στο εκάστοτε πρωτάθλημα, με γκολ επιθετικών ή μεσοεπιθετικών της, καθώς μόνο ο Μικιταριάν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Αναλυτικά τα πρώτα γκολ της Άρσεναλ ανά σεζόν, με τον ποδοσφαιριστή που ώθησε τον κόσμο των Λονδρέζων σε πανηγυρισμούς:

Σεζόν

Αντίπαλος

Αποτέλεσμα

2014-15

Κοσιελνί

2-1 στο Έμιρεϊτς

2015-16

Ζιρού

1-2 στο Σέλχαρστ Παρκ

2016-17

Γουόλκοτ

3-4 στο ‘Εμιρεϊτς

2017-18

Λακαζέτ

4-3 στο Έμιρεϊτς

2018-19

Μικιταριάν

3-2 στο Στάμφορντ Μπριτζ

2019-20

Ομπαμεγιάνγκ

0-1 στο Σεντ Τζέιμς Παρκ

2020-21

Λακαζέτ

0-3 στο Κρέιβαν Κότατζ

Δημήτρης Μανάκος