Φαμπίνιο – Τιάγκο: Η αποτελεσματικότητα στο κέντρο της Λίβερπουλ, την καθιστά αήττητη!

Μία εξαιρετική δυάδα έχει την τύχη να φέρει στις τάξεις της η Λίβερπουλ στον χώρο του κέντρου, με τους Φαμπίνιο και Τιάγκο Αλκάνταρα να μοιάζουν «ανίκητοι» στα εννέα παιχνίδια της Premier League που έχουν αγωνιστεί στην ίδια θέση.



Φαμπίνιο – Τιάγκο: Η αποτελεσματικότητα στο κέντρο της Λίβερπουλ, την καθιστά αήττητη!

Ιδιαίτερα θετικό μοιάζει το ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει στην Premier League η Λίβερπουλ, η οποία μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία στις τέσσερις αναμετρήσεις που έχει δώσει, μην έχοντας ηττηθεί σε κανένα ματς, με την Τσέλσι να είναι η μοναδική που κατάφερε να βάλει γκολ εναντίον της, από στημένη φάση στο Άνφιλντ.

Εν πολλοίς, η αγωνιστική ανάκαμψη του συνόλου του Γιούργκεν Κλοπ οφείλεται στις πολλές επιστροφές ποδοσφαιριστών, με τους Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Γκόμες να έχουν γυρίσει στις προπονήσεις και να υπολογίζονται, τον Μάτιπ να αγωνίζεται στην βασική ενδεκάδα, και την τριάδα της επίθεσης να είναι πλήρης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η προσαρμογή άλλωστε του Τιάγκο Αλκάνταρα στον χώρο του κέντρου μοιάζει νευραλγική. Ο Ισπανός αποδεικνύεται πιο ουσιαστικός, και κυρίως όταν δίπλα του στο κέντρο βρίσκεται ο Φαμπίνιο.

Οι δυο τους μαζί, έχουν συνυπάρξει σε 9 ματς της Premier League και η Λίβερπουλ μετρά οκτώ νίκες και μία ισοπαλία. Η αρμονική «συμβίωσή» τους στον χώρο της μεσαίας γραμμής χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, σωστές τοποθετήσεις και αστείρευτη ποιότητα.

Η αποτελεσματικότητά τους επίσης είναι κομβική, και πλέον αυτό που απομένει είναι η καθιέρωσή τους. Θα καταφέρουν να συνυπάρξουν και σε μεγάλο ματς, μετά τον Μάιο απέναντι στην Γιουνάιτεντ; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος