Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ: Ένα δεξί μπακ που «σερβίρει» σαν 10άρι!

Ο ΤΑΑ αποτελεί βασικό γρανάζι της επιθετικής λειτουργίας της Λίβερπουλ αγωνιζόμενος από το δεξιό άκρο της άμυνας δημιουργώντας συνέχεια ευκαιρίες για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.



Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ: Ένα δεξί μπακ που «σερβίρει» σαν 10άρι!

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ μοίρασε τη δεύτερη ασίστ του στο πρωτάθλημα στην νίκη της Λίβερπουλ με 3-0 απέναντι στη Λιντς και θύμισε σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους στη θέση του.

Μπορεί να αγωνίζεται στο δεξιό άκρο της άμυνας ωστόσο αυτό δεν τον σταματάει από το να δημιουργεί τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη στη Λίβερπουλ. Ο Άγγλος δεξιός οπισθοφύλακας πέρα από την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει αμυντικά, έχοντας συμβάλει στα 3 clean sheets που έχει κρατήσει ως τώρα η Λίβερπουλ, είναι ο κορυφαίος «παραγωγός» ευκαιριών στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

Έχει δημιουργήσει 20 ευκαιρίες στη φετινή σεζόν, περισσότερες από κάθε άλλο στη λίγκα, με τους Τζακ Γκρίλις και Μοχάμεντ Σαλάχ να έρχονται στη δεύτερη θέση με 13. Παράλληλα, ο Άρνολντ έχει μοιράσει ήδη δύο ασίστ στο πρωτάθλημα και αποτελεί έναν μόνιμο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες με τις παράλληλες σέντρες που επιχειρεί σε κάθε παιχνίδι, εκθέτοντας την αμυντική λειτουργία των αντιπάλων του.

Παράλληλα, έγινε ο 4ος νεότερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ που μοιράζει 35 ασίστ, σε ηλικία 22 ετών και 340 ημερών, με τους Φάμπρεγκας, Ρούνεϊ και Γκιγκς να είναι οι μοναδικοί που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο σε μικρότερη ηλικία.

 

 

Με τις εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν, ο δεξιός οπισθοφύλακας των «κόκκινων» θέλει να στείλει και ένα μήνυμα στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σχετικά με το ποιος θα πρέπει να βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας των «τριών λιονταριών» στα επόμενα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Στράτος Μαρίνος