Το πήρε πάνω του και ... Siuuuuuu! (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο 12 χρόνια και 124 μέρες μετά την τελευταία φορά που σκόραρε στην Πρέμιερ Λιγκ, το πήρε πάνω του απέναντι στη Νιούκαστλ και με δυο γκολ συνέβαλε τα μέγιστα στο 4-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην επανεμφάνισή του με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων»! Δύσκολες νίκες με σκορ 1-0 για τις Σίτι και Άρσεναλ κόντρα σε Λέστερ και Νόριτς, πέρασε η Γουλβς (2-0) από την έδρα της Γουότφορντ, «έκλεψε» τους τρεις βαθμούς στο φινάλε (1-0) η Μπράιτον από την Μπρέντφορντ, στο 0-0 το Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ.   



Το πήρε πάνω του και ... Siuuuuuu! (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 4-1

Οι παίκτες της Νιούκαστλ ήξεραν ότι δεν έπρεπε να επιτρέψουν στους Μπρούνο Φερνάντες και Κριστιάνο Ρονάλντο να βρεθούν με τη μπάλα σε πολύ επικίνδυνες θέσεις και να πάρουν πολλές πρωτοβουλίες. Με τον ενθουσιασμό του κόσμου στα ύψη λόγω του CR7 και με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να πάρει κάποιες προσπάθειες πάνω του, ορισμένες φορές αποφασίζοντας να πάει κι ένας εναντίον όλων, η Γιουνάιτεντ είχε την υπεροχή, όχι όμως κάτι σπουδαίο από άποψη ευκαιριών για γκολ. Η Νιούκαστλ στις αντεπιθέσεις έδειχνε να έχει το fear factor για να μην μείνει ήρεμη η Γιουνάιτεντ, ενώ, στον σχηματισμό της και στην οργάνωση, η ομάδα του Μπρους έπαιρνε πολύ καλό βαθμό.

Παρ' όλα αυτά, η μέρα ανήκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο κι εκείνος δεν θα άφηνε το νέο του ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περάσει απαρατήρητο και αδιάφορο. Έτσι, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έπειτα από σουτ του Γκρίνγουντ που κόντραρε και απέκρουσε ασταθώς ο πορτιέρε της Νιούκαστλ, ο CR7 που παραμόνευε κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0 των «κόκκινων διαβόλων» και να ξεσηκώσει το «Ολντ Τράφορντ» με το Siuuuu!

Στο 55ο λεπτό ήρθε το σοκ για την Γιουνάιτεντ, όταν ο Αλμιρόν πέρασε με ωραίο τρόπο από αριστερά τρέχοντας στο χώρο, άφησε στον Σεντ – Μαξιμέν, αυτός δεξιά στον Μανκίγιο και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-1 για τις «καρακάξες»! Επειδή όμως ο Κριστιάνο δεν θα επέτρεπε στραβό αποτέλεσμα στην επανεμφάνισή του, στο 61' από πάσα του Σο έφερε μπροστά πανέμορφα για να προσπεράσει τον Χέιντεν στο σπριντ και με σουτ κάτω απ΄τα πόδια του πορτιέρε έγραψε το 2-1! Το 3-1 διαμορφώθηκε με το άπιαστο δεξί σουτ του Μπρούνο Φερνάντες για να γίνει... πορτογαλική υπόθεση η αναμέτρηση στο Μάντσεστερ. Στις καθυστερήσεις, ο... χορός του Πογκμπά και η εξυπνάδα του Μαρσιάλ επέτρεψαν στον Λίνγκαρντ να πλασάρει για το τελικό 4-1 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. 

 

 

 

 

 

 

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Στο King Power Stadium διεξήχθη το πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό ματς, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, από τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ που είχαν κοινή ώρα έναρξης στις 17:00. Με τη μπάλα να μεταφέρεται εύκολα από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη, τη Σίτι να έχει τεράστια ευκαιρία στο 7ο λεπτό με μια κεφαλιά του Γκάμπριελ Ζέσους, σε φάση όπου ακολούθησε σύγχυση στα καρέ των «αλεπούδων», το ματς αυτό ήταν τρομερά ανοιχτό. Πότε η άμυνα της Λέστερ και πότε αυτή της Σίτι κατάφερναν να πάρουν τη μπουκιά από το στόμα των παικτών που ετοιμάζονταν να κάνουν μια καλή τελική προς την εστία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λέστερ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν από γέμισμα που έγινε από δεξιά ο Χάρβεϊ Μπαρνς ήταν ολομόναχος στην περιοχή του Έντερσον και με κεφαλιά που έκανε ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Σίτι. Νέα απειλή της Λέστερ ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, με τον Βάρντι να σκοράρει αλλά να είναι οφσάιντ για χιλιοστά προτού γίνει αποδέκτης της μπάλας και περάσει τον Έντερσον για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Κόντρα στις στιγμές τεράστιας ανησυχίας που είχε περάσει η άμυνα της Σίτι, στην επίθεση βρέθηκε λύση από τον Μπερνάρντο Σίλβα. Σε φάση διαρκείας, ο Πορτογάλος βρέθηκε εκεί που έπρεπε σε κόντρα του Σογιούντσου σε σουτ του Κανσέλο και κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 των «πολιτών» στο 62ο λεπτό.

 

 

Άρσεναλ – Νόριτς 1-0

Η Άρσεναλ με τον Ράμσντεϊλ κάτω απ' τα δοκάρια, τον Τομιγιάσου να κάνει πρώτη εμφάνιση, τους Γουάιτ και Γκάμπριελ στα στόπερ και τον Μέιτλαντ – Νάιλς στο αρχικό σχήμα στις πολλές αλλαγές που έκανε ο Μικέλ Αρτέτα, υποδέχθηκε τη Νόριτς των Τζόλη (βασικός) και Γιαννούλη (εκτός αποστολής). Οι «κανονιέρηδες» έπρεπε να προσέξουν καθώς η ομάδα του Φάρκε καθιστούσε σαφές πως δεν θα έμενε αποκλειστικά στην άμυνα στην αναμέτρηση και όποτε την ευνοούσαν οι συνθήκες έβγαινε μπροστά. Η ομάδα του Αρτέτα έφτασε να έχει ξεπεράσει πλέον τις πέντε ώρες ποδοσφαίρου δίχως γκολ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ...

Στο δεύτερο ημίχρονο ξανά οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να πιέσουν και να τρέξουν περισσότερο για κάνουν εμφατικό ξεκίνημα και να δείξουν στη Νόριτς ότι δεν θα δέχονταν να τους σταματήσει, όμως πάλι κάτι έλειπε από τους γηπεδούχους στο «Έμιρεϊτς». Με αρκετή δόση ατυχίας στη διπλή προσπάθεια του Πεπέ στο 66' με τη μπάλα να προσκρούει δις στο δοκάρι του Κρουλ, ο Ομπαμεγιάνγκ που δεν ήταν εκτεθειμένος όπως αποφάσισε και ο VAR, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας για το 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Άρσεναλ στο φετινό πρωτάθλημα, με το πρώτο γκολ της ομάδας του Αρτέτα, έχοντας ξεπεράσει τις 20 τελικές στο ματς!

 

 

Γουότφορντ – Γουλβς 0-2

Στο «Vicarage Road» η Γουλβς στο πρώτο 20λεπτο είχε την κατοχή της μπάλας και συμπεριφερόταν ως αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι να πάρει τα πάνω του το σύνολο του Σίσκο Μουνιόθ και να ισορροπήσει την κατάσταση. Οι τελικές προσπάθειες ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές και το παιχνίδι αυτό δεν είχε σπίθα για να δώσει θάρρος ούτε στους οπαδούς, αλλά ούτε και στις ομάδες ώστε ν' ανεβάσουν ρυθμό. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νέλσο Σεμέδο έφυγε μόνος απέναντι από τον Μπάχμαν, όμως πλάσαρε πάνω του κι όχι στα δίχτυα της Γουότφορντ σε μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους «λύκους». Το σύνολο του Μπρούνο Λαγκ θα έπαιρνε όλους τους βαθμούς από αυτό το ματς, όταν στο 74ο λεπτό ο Σιεράλτα έπειτα από γέμισμα στην περιοχή των «hornets» κατά λάθος έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του για το 1-0 της Γουλβς. Στο 83ο λεπτό ο Χουάνγκ κλείδωσε την πρώτη νίκη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. 

Μπρέντφορντ – Μπράιτον 0-1

Το παιχνίδι της Μπρέντφορντ με την Μπράιτον κατά διαστήματα είχε φρενήρη ρυθμό, με πολύ απειλητικές επισκέψεις στα καρέ για κάποιο γκολ, όμως κι αυτό το ματς παρέμεινε δίχως σκορ στο φινάλε των πρώτων 45 λεπτών. Οι «cherries» όποτε κατάφερναν έδειχναν ξανά πως με τους Τόνεϊ και Μπουέμπο είχαν την ικανότητα να κάνουν μεγάλη ζημιά στους «γλάρους» και η δυναμική της ομάδας του Φρανκ γι' ακόμα μια φορά γινόταν αντιληπτή στο χορτάρι. Το παιχνίδι έδειχνε ότι θα έμενε στο 0-0 μέχρι τέλους, ωστόσο, η Μπράιτον θα υποχρέωνε την νεοφώτιστη ομάδα στην πρώτη της ήττα για το φετινό πρωτάθλημα. Στο ... σβηστό δεύτερο μέρος, ο Τροσάρ με δεξί σουτ στο φινάλε σκόραρε για το σύνολο του Πότερ που επιβλήθηκε με το τελικό 1-0 και πήρε τεράστιο «τρίποντο»... από το πουθενά, το τρίτο σε τέσσερις αγωνιστικές. 

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 0-0

Η Γουέστ Χαμ μετά το 2-2 με την Κρίσταλ Πάλας στην αγωνιστική πριν από τη διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων, ήθελε να επιστρέψει στις νίκες. Ήταν καλύτερη από την Σαουθάμπτον, έδειχνε να έχει τον έλεγχο στο St. Mary's, όμως, απέναντί της δεν ήταν ένας αντίπαλος που θα πρόσφερε στα «σφυριά» την άνεση που έψαχνε το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες. Ούτε ο Αντόνιο (που αποβλήθηκε στο φινάλε) κατάφερε αυτή τη φορά να συνεισφέρει με γκολ ή ασίστ όπως το είχε κάνει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ούτε να δείξουν οι παίκτες της λονδρέζικης ομάδας την φρεσκάδα και την εκρηκτικότητα των πρώτων αγώνων. Αποτέλεσμα αυτού, να πάρουν δεύτερη σερί ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Τρίτο σερί «Χ» στα πρώτα τέσσερα ματς της σεζόν για τους «αγίους».

Κώστας Ζάλιαρης