Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 3-0: Γύρισε υπνωτισμένη και την πλήρωσε! (vid)

Χτυπημένη από απουσίες και από τη... μοίρα, η Τότεναμ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων και ηττήθηκε με 3-0 από την αποτελεσματική Κρίσταλ Πάλας του Πάτρικ Βιέιρα. Τα «σπιρούνια» αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για περίπου μισή ώρα λόγω της αποβολής του Τανγκανκά στο 60΄και πλήρωσαν την κακή τους εικόνα με μία βαριά ήττα στο Λονδρέζικο ντέρμπι.



Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 3-0: Γύρισε υπνωτισμένη και την πλήρωσε! (vid)

Με πρωταγωνιστή τον Γουίλφριντ Ζαχά που πέτυχε γκολ και ασίστ η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με 3-0 της Τότεναμ και της χάλασε το σερί τριών νικών με το οποίο είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τα «σπιρούνια» αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για περίπου μισή ώρα, έχοντας ήδη απουσίες βασικών παικτών όπως ο Σον και ο Μπεργκβάιν.

Το παιχνίδι άρχισε με τον τραυματισμό του Ντάιερ που τον ανάγκασε να αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το γήπεδο, προσθέτοντας ακόμη ένα όνομα στο μπλοκάκι των απουσιών του Μπρούνο Λάγκε. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει στη συνέχεια με την πρώτη τελική του αγώνα να έρχεται από το κακό χτύπημα φάουλ του Γκάλαχερ στο 20ο λεπτό.

Μετά το πρώτο ημίωρο, οι «αετοί» πήραν το πάνω χέρι και απείλησαν με δύο σουτ του Ζαχά χωρίς ωστόσο ο Ιβοριανός να καταφέρει να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Γιορίς. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ζάχα και πάλι, θα γυρίσει τη μπάλα στη μικρή περιοχή εκεί που ο Γκάλαχερ δεν θα καταφέρει να νικήσει τον Γιορίς. Η Τότεναμ δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε μία τελική στο πρώτο ημίχρονο ενώ χαρακτηριστικό της κακής επιθετικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων είναι το γεγονός πως οι παίκτες του Νούνο Σάντο πάτησαν μόλις 3 φορές στην περιοχή της Πάλας με την τελευταία να χρονολογείται στο 27ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με άλλη διάθεση με τις δύο ομάδες να θέλουν να γίνουν πιο απειλητικές και να προσπαθούν να βρουν περισσότερους χώρους στο γήπεδο. Η πρώτη τελική των «σπιρουνιών» ήρθε στο 47΄όταν  ο Μόουρα με μία ατομική ενέργεια βρήκε χώρο για το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκουαΐτα. Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Τανγκάνγκα στον Ζαχά, στο 53΄, άναψε τα αίματα, με τον Ιβοριανό να αντιδράει έντονα και τον Μος να μοιράζει από μία κίτρινη κάρτα στους δύο παίκτες.

Μόλις 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη του κάρτα, ο Τανγκάνγκα θα κάνει ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα και θα αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και ένα ακόμη πρόβλημα στην άμυνα του Μπρούνο Λάγκε. Η Πάλας, με τον αέρα του παίκτη παραπάνω, κυριάρχησε στο γήπεδο όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ με το σουτ του Αγιού να βρίσκει στο σώμα του Άλι στο 65ο λεπτό.

 Οι «αετοί» έφτασαν μία ανάσα πριν το γκολ όταν στο 72ο λεπτό η σέντρα του Μίτσελ κόπηκε πάνω στη γραμμή από το Ρεγκιλόν. Μόλις 3 λεπτά μετά, ο Ντέιβις θα αποκρούσει τη σέντρα του Γκάλαχερ με το χέρι, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Ζαχά ανέλαβε την εκτέλεση και παραβίασε για πρώτη φορά την εστία της Τότεναμ για τη φετινή σεζόν, δίνοντας το προβάδισμα στην Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον νεαρό Εντουάρντ να σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Γιορίς μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Ο νεαρός Γάλλος δεν σταμάτησε εκεί, σημειώνοντας κα δεύτερο προσωπικό γκολ, διευρύνοντας το σκορ στο 3-0, σε ένα ονειρικό ντεμπούτο για τον 23χρονο επιθετικό. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Τότεναμ του Μπρούνο Λάγκε στη φετινή σεζόν που σίγουρα πρέπει να δείξει καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια έαν θέλει να πλασαριστεί στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουαΐτα, Γκουέχι, Άντερσεν, Γουόρντ, Μίτσελ, Γκάλαχερ, Κουγιατέ (Μιλιβόγιεβιτς 67΄), ΜακΆρθουρ, Ζαχά, Μπεντέκε (Εντουάρντ 83'), Αγιού (Ολίσε 87΄)

Τότεναμ (Νούνο Σάντο): Γιορίς, Έμερσον, Τανγκάνγκα, Ντάιερ (Ρόντον 12΄) , Ρεγκιλόν, Χοϊμπγιέργκ, Σκιπ, Γουίνκς (Ντέιβις 60΄), Λούκας Μόουρα, Κέιν, Άλι

Στράτος Μαρίνος