Πρέμιερ, EFL και ευρωπαϊκές Λίγκες κατά του Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια

Η Πρέμιερ, η Football League και το Group των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με ανακοίνωση που εξέδωσαν το πρωί της Πέμπτης ξεκαθάρισαν πως τάσσονται απέναντι στο ενδεχόμενο να πραγματοποιείται Μουντιάλ κάθε διετία. Πρέμιερ, EFL και ευρωπαϊκές Λίγκες κατά του Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσω της Ένωσής τους, κατέστησαν σαφές πως τίθενται απέναντι στην ιδέα της μείωσης του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα σε κάθε Μουντιάλ.

«Είμαστε ομόφωνα αντίθετοι στην διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε διετία. Θα προσπαθήσουμε ν' αποτρέψουμε τις ποδοσφαιρικές Αρχές από την λήψη αποφάσεων που θα κάνουν κακό στο συλλογικό ποδόσφαιρο που είναι η βάση του οικοδομήματος και έχει τεράστια σημασία για τα κλαμπ, τους παίκτες και τους οπαδούς.

Η δημιουργία νέων τουρνουά ή η νέα μορφή ήδη υπάρχοντων διοργανώσεων δεν είναι η λύση στα προβλήματα που υπάρχουν, γεμίζοντας ακόμα περισσότερο το φορτωμένο καλεντάρι» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως και η UEFA είχε ταχθεί απέναντι στην ιδέα που προέκυψε από τον Αρσέν Βενγκέρ για τη συχνότητα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως επίσης και η Ένωση φίλων εθνικών ομάδων είχε πει «όχι».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης