Σαν σήμερα: Η πρώτη νίκη της Μπράιτον στην Πρέμιερ Λιγκ πριν από τέσσερα χρόνια, σε ένα παραμύθι που… συνεχίζεται!

Μία πολύ όμορφη ιστορία ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια για την Μπράιτον, με τη νυν ομάδα του Γκράχαμ Πότερ να ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία, και να βρίσκει γκολ στην τέταρτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 3-1 της Γουέστ Μπρομ.



Σαν σήμερα: Η πρώτη νίκη της Μπράιτον στην Πρέμιερ Λιγκ πριν από τέσσερα χρόνια, σε ένα παραμύθι που… συνεχίζεται!

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2017 όταν η Μπράιτον έδινε στο «Άμεξ» την δεύτερη εντός έδρας αναμέτρηση της ιστορίας της στην Premier League, με την Γουέστ Μπρομ να μεταβαίνει στην πόλη της ομώνυμης ομάδας, ούσα πιο έμπειρη και με βασικό στόχο να μην ηττηθεί.

Ωστόσο, η αύρα του «Άμεξ» και ο ενθουσιασμός των νεοφώτιστων… πήραν μαζί τους την Γουέστ Μπρομ, η οποία δεν μπόρεσε να προβάλλει καμία αντίσταση απέναντι στους γηπεδούχους και βρέθηκε να χάνει με 3-0, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Τόνι Πιούλις ήταν απλώς να μειώσει στο 77ο λεπτό με τον Μόρισον, μην μπορώντας όμως να προβεί σε μία μεγάλη ανατροπή και να «γεφυρώσει» το ευρύ προβάδισμα που δημιούργησαν με τα γκολ τους οι Γκρος (45’,48’) και Χέμεντ (63').

Κάπως έτσι, το σύνολο του Κρις Χιούτον επικράτησε με 3-1, πανηγύρισε τα πρώτα του γκολ και την πρώτη του νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, και έκανε την αρχή για μία πολύ όμορφη ιστορία, που δεν έχει αλλοιωθεί διόλου μέχρι και σήμερα.

Η Μπράιτον δεν αποδείχθηκε «ασανσέρ», διανύει την τέταρτη διαδοχική σεζόν της στην μεγάλη κατηγορία, και αναλογικά με το φετινό της ξεκίνημα (2 νίκες, μία ήττα από την Έβερτον με 2-0 στο «Άμεξ»), όλα δείχνουν πως το τέλος του παραμυθιού δεν έχει… γραφτεί ακόμη!

Δημήτρης Μανάκος