Αισιοδοξία πως θα αγωνιστούν οι 11 παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ που τιμωρήθηκαν από τις ομοσπονδίες των χωρών τους

Η Πρέμιερ Λιγκ μοιάζει αισιόδοξη πως οι 11 παίκτες που τιμωρήθηκαν λόγω της άρνησης των ομάδων τους να τους αποδεσμεύσουν για τις εθνικές ομάδες, θα καταφέρουν να αγωνιστούν σε αυτή την αγωνιστική, μετά και την εμπλοκή του Διευθύνοντα Σύμβουλου της  λίγκας.



Αισιοδοξία πως θα αγωνιστούν οι 11 παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ που τιμωρήθηκαν από τις ομοσπονδίες των χωρών τους

Την τιμωρία των ομάδων που αρνήθηκαν να αποδεσμεύσουν τους παίκτες τους για τις εθνικές ομάδες επέβαλε η FIFA με 11 παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ να μην μπορούν να αγωνιστούν για 5 ημέρες με τις ομάδες τους χάνοντας παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά και την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Βραζιλία ήταν η χώρα που έφερε τις περισσότερες «τιμωρίες» στην κατηγορία με τους Φαμπίνιο, Φιρμίνο και Άλισον της Λίβερπουλ, Γκαμπριέλ Ζεσούς και Έντερσον της Σίτι, Φρεντ της Γιουνάιτεντ, Ραφίνια της Λιντς και Τιάγκο Σίλβα της Τσέλσι να δέχονται την πενθήμερη «αποβολή».

Οι υπόλοιποι παίκτες που τιμωρήθηκαν ήταν οι Ραούλ Χιμένες της Γουλβς που δεν αγωνίστηκε με το Μεξικό, Μιγκέλ Αλμιρόν της Νιούκαστλ που απουσίασε από τα παιχνίδια της Παραγουάης και ο Φρανσίσκο Σιεράλτα της Γουότφορντ που δεν ακολούθησε την αποστολή της Χιλής.

Ωστόσο αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Πρέμιερ Λιγκ για τη κανονική χρησιμοποίηση των 11 διεθνών σε αυτή την αγωνιστική. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Μάστερς, ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα να μπορούν να επιλεχθούν κανονικά οι «τιμωρημένοι» παίκτες.

Όπως τόνισε ο Μάστερς, ήδη 4 εθνικές ομοσπονδίες έχουν παραπονεθεί στην FIFA ενώ πρόσθεσε πως η Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση αλλά και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να επιλυθεί το ζήτημα.

Τέλος τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση των γεγονότων και υπάρχει πιθανότητα να «αρθεί» η τιμωρία από την FIFA και να γίνουν διαθέσιμοι οι 11 διεθνείς. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της ημέρας.

Σε περίπτωση που η FIFA αρνηθεί να υποχωρήσει, τότε σύμφωνα με πληροφορίες η Πρέμιερ Λιγκ θα καταφύγει στη δικαιοσύνη και στο CAS.

Στράτος Μαρίνος