Σάλομον Ροντόν: Η επανένωσή του με τον Ράφα Μπενίτεθ τον καθιστά… επικίνδυνο!

Μία εξαιρετική μεταγραφή ολοκλήρωσε η Έβερτον στην deadline day, με τον Σάλομον Ροντόν να επιστρέφει στην Premier League μετά από μία τετραετία, φιλοδοξώντας να συνεχίσει μία ιστορία που ξεκίνησε με τον Ράφα Μπενίτεθ, ξαναβρίσκοντάς τον μπροστά του!



Σάλομον Ροντόν: Η επανένωσή του με τον Ράφα Μπενίτεθ τον καθιστά… επικίνδυνο!

Μέχρι και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ο Σάλομον Ροντόν φαινόταν πως θα εξακολουθήσει να είναι ελεύθερος. Πως θα αναζητούσε την τύχη του στο περιθώριο των έξτρα ημερών που παρέχεται στους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υπογράψει σε κάποιον σύλλογο, και πως θα παρέμενε μακριά από την Premier League, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 30 του χρόνια.

Ένα τηλεφώνημα όμως από έναν γνώριμο Ισπανό, μάλλον αποδείχθηκε αρκετό. Ο Ράφα Μπενίτεθ τον ξέρει καλά, ο Σάλομον Ροντόν τον εμπιστεύεται, η συζήτηση αποδείχθηκε ολιγόλεπτη, και η συνύπαρξή τους δεν άργησε να επιβεβαιωθεί.

Είναι άλλωστε τέτοιοι οι αριθμοί του επιθετικού από την Βενεζουέλα υπό τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή, που ο ποδοσφαιριστής δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το ενδεχόμενο μίας τρίτης συνεργασίας, μετά από τις απόλυτα επιτυχημένες στη Νιούκαστλ και στο κινέζικο πρωτάθλημα!

Ο λόγος για 60 συμμετοχές, 26 γκολ και 14 ασίστ! Συμμετοχή δηλαδή σε 40 γκολ συνολικά, και σε 18 από τα 33 της ομάδας του όταν αγωνιζόταν, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο επί αγγλικού εδάφους!

Πώς λοιπόν ο Ροντόν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της Έβερτον; Το επιχείρημα της επανένωσης με τον Ράφα Μπενίτεθ αποδείχθηκε καταλυτικό, και ο υψηλόσωμος σέντερ φορ καθίσταται και πάλι επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες, έχοντας ήδη ενταχθεί στην φύσει επιθετική ομάδα των «ζαχαρωτών» που μετρά 7 γκολ σε 3 παιχνίδια!

Θα ολοκληρωθεί λοιπόν και επί του πρακτέου η επιστροφή του στο ματς της Δευτέρας (13/9), απέναντι στην Μπέρνλι; Τι πιο ιδανικό για ντεμπούτο απέναντι σε μία ομάδα που έχει δεχθεί γκολ από τον ίδιο στο 50% των αναμετρήσεων που τον έχει συναντήσει (6 ματς, 3 γκολ, 1 ασίστ); Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος