Μαρτίνες: «Φύγαμε από την Αγγλία παρά την άρνηση της Πρέμιερ»

Αγνοώντας παντελώς για τη συμφωνία των συλλόγων και της λίγκας, να μην ταξιδέψουν οι παίκτες σε «κόκκινες περιοχές», ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και οι υπόλοιποι Αργεντινοί δημιούργησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις για το ποδόσφαιρο.



Μαρτίνες: «Φύγαμε από την Αγγλία παρά την άρνηση της Πρέμιερ»

Την οδηγία της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και των ίδιων των συλλόγων τους να μην ταξιδέψουν σε χώρες που βρίσκονται σε «κόκκινη περιοχή» λόγω της αναγκαστικής 10ημερης καραντίνας που έπρεπε να μπουν κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο αγνόησαν οι Εμιλιάνο Μαρτίνες, Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Κρίστιαν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουεντία.

Οι τέσσερις Αργεντινοί που αγωνίζονται σε Άστον Βίλα και Τότεναμ, θεωρήθηκαν δημόσιος κίνδυνος για την Βραζιλία, όπου και ταξίδεψαν χωρίς να έχουν τηρήσει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να αγωνιστούν με το εθνόσημο, και παραλίγο να συλληφθούν μέσα στο γήπεδο, με το παιχνίδι Βραζιλία-Αργεντινή να διακόπτεται μόλις στο 6ο λεπτό.

Από τη μία, οι Μαρτίνες και Μπουεντιά αποχώρησαν από την αποστολή της «αλμπισελέστε» με προορισμό την Κροατία και ένα προπονητικό καμπ, όπου θα περάσουν τις 10 ημέρες τις υποχρεωτικής καραντίνας, πριν επιστρέψουν στην Αγγλία και την Άστον Βίλα.

Από την άλλη, από την αποστολή της Αργεντινής για το επόμενο παιχνίδι θα αποχωρήσουν και οι Λο Σέλσο και Ρομέρο για να επιστρέψουν στην Αγγλία όπου θα παραμείνουν σε 10ημερη καραντίνα πριν υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά της Τότεναμ αλλά και της Λίγκας.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο TyC της Αργεντινής, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες τόνισε:

«Πήγαμε στ' αποδυτήρια και δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Πιστεύαμε ότι μετά από κανά μισάωρο θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο γήπεδο, αλλά είχαν περάσει 40 λεπτά και κανείς δεν μας είχε πει τι να κάνουμε και γιατί είχαμε σταματήσει.

Τελικά μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε. Εμείς που είχαμε ταξιδέψει από την Αγγλία, παρά την άρνηση της Πρέμιερ, αποφασίσαμε πως θέλαμε να παίξουμε για την εθνική μας ομάδα και γι' αυτό ενσωματωθήκαμε στην αποστολή.

Μετά το Κόπα Αμέρικα είμαστε ένα δεμένο σύνολο. Γι' αυτό και θέλαμε να παίξουμε και να νικήσουμε τη Βραζιλία. Είχαμε αυτοπεποίθηση, αλλά για πολιτικούς λόγους δεν μας άφησαν να το χαρούμε».

Πλέον αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις με τους παίκτες που κατηγορούνται για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Βραζιλίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Στράτος Μαρίνος