Άνετα κι ωραία με τεσσάρα το 5x5 η Αγγλία (vids)

Γι' ακόμα ένα ματς η Αγγλία πετυχαίνει τέσσερα γκολ και κάνει επίδειξη υπεροχής. Σε ένα πολύ χαλαρό απόγευμα απέναντι στην Ανδόρρα στο Λονδίνο, το σκορ έφτασε στο τελικό 4-0 και έτσι έγινε το 5x5 για τα «τρία λιοντάρια» στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022. Πρώτο ματς στο «Γουέμπλεϊ» μετά τον τελικό του Euro, Λίνγκαρντ (2) και Κέιν – ανέβηκε στην 5η θέση των σκόρερ – και Σάκα στα 20α του γενέθλια, βρήκαν δίχτυα.  



Άνετα κι ωραία με τεσσάρα το 5x5 η Αγγλία (vids)

Ήταν λογικό η Ανδόρρα να παραταχθεί στο «Γουέμπλεϊ» με το μυαλό στην άμυνα ώστε να υποστεί όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά από τους Άγγλους.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ άλλαξε όλη την ομάδα και παρουσίασε 11 ποδοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, δίνοντας την ευκαιρία στον Πάτρικ Μπάμφορντ – στα γενέθλιά του – να κάνει ντεμπούτο στην επίθεση, βάζοντας τον Τζόνστον στα γκολπόστ και τοποθετώντας τον Αλεξάντερ – Άρνολντ στα χαφ μαζί με τον Τζόρνταν Χέντερσον.

Τα «τρία λιοντάρια» προφανώς είχαν την υπεροχή και η αλήθεια είναι ότι πολλοί μπορεί να περίμεναν ... σεμινάριο από γκολ, ωστόσο, δεν ήταν αυτό το ζήτημα.

Οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν από τον ομοσπονδιακό κόουτς της Αγγλίας είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να δείξουν στον τεχνικό τους ότι μπορεί να τους σκέφτεται λίγο παραπάνω στις επερχόμενες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ στο 18ο λεπτό με αριστερό σουτ έπειτα από κακή απομάκρυνση της άμυνας της Ανδόρρας σε γύρισμα του Σάκα σκόραρε και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο έπειτα από το 2018. Στο 21' θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της Αγγλίας, ωστόσο, παρά το γκολ με λόμπα, η σημαία του επόπτη σηκώθηκε για οφσάιντ.

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ ξεχώρισε με τις κινήσεις και τη δράση του στο χώρο του κέντρου, με τον Σάουθγκεϊτ στην έναρξη του δευτέρου μέρους να επαναφέρει τον Αλεξάντερ – Άρνολντ στο δεξί άκρο της άμυνας και να προωθεί τον Ρις Τζέιμς από αριστερά στην τριάδα των χαφ μαζί με τον Μπέλινγχαμ και τον Χέντερσον.

Στο 49' ο Ρις Τζέιμς με τη μπάλα στο δεξί και έχοντας βρει χώρο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μορέιρα. Στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης ο Σάουθγκεϊτ έριξε στο ματς τους Κέιν, Μάουντ και Γκρίλις και αποχώρησαν οι Μπέλινγχαμ, Τζέιςμ και Μπάμφορντ, με τον επιθετικό της Λιντς να έχει διάθεση μεν, αλλά να μην καταφέρνει να προκαλέσει ιδιαίτερο αντίκτυπο.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που πέρασαν στο ματς για τα «τρία λιοντάρια» θα έκαναν τη διαφορά για να κλειδώσει η νίκη. Ο Γκρίλις στο 70' βρήκε ωραία τον Μάουντ στην περιοχή, εκείνος κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Γκαρσία και ο Χάρι Κέιν ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-0 κόντρα στην Ανδόρρα. Αυτό ήταν το 40ο του τέρμα με την Αγγλία, ανεβαίνοντας στην 5η θέση των σκόρερ όλων των εποχών, πιάνοντας τον Μάικλ Όουεν και σκοράροντας σε 14ο διαδοχικό ματς προκριματικής φάσης είτε Μουντιάλ, είτε Euro!

Το 3-0 έγραψε ο Λίνγκαρντ στο 79' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς, με όμορφο δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής έπειτα από ασίστ του Μπουκάγιο Σάκα. Ο τελευταίος στα 20α του γενέθλια διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με κεφαλιά στο 85' από ασίστ του J-Lings.

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης